política

Les millores de la depuradora del Coll d’en Rabassa tardaran anys en arribar

Ha quedat obsoleta i hi ha unanimitat en què és necessari invertir en sanejament i en noves infraestructures

Les+millores+de+la+depuradora+del+Coll+d%27en+Rabassa+tardaran+anys+en+arribar

Fins a vuit vegades han quedat tancades aquest estiu la platja de Can Pere Antoni i la de Ciutat Jardí, senyalitzades amb bandera vermella pel vessament d’aigües residuals provinents de l’EDAR 2, la depuradora de Coll d’en Rabassa.

La saturació que pateix fa que quan plou fort en dies de màxima ocupació no pugui suportar les aigües pluvials i residuals. Però la necessitat d’ampliar i renovar aquesta depuradora ve d’enrere.

El 2012 el projecte es va sotmetre a informació pública i la comissió balear de Medi ambient el va tramitar. El 2014 el ple de l’Ajuntament de Palma aprovà la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per adequar els terrenys adjacents que l’any següent es compraren per poder ampliar la infraestructura. El maig d’enguany, el BOE publica la contractació del projecte per la nova depuradora, amb una inversió estatal de 70 milions.

La previsió és que les obres de millora de les instal·lacions estiguin finalitzades en dos anys, però el projecte d’ampliació i renovació de la depuradora amb tota probabilitat tardarà més de cinc anys a ser una realitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Santa Eulària disposarà de 43,5 milions pels comptes municipals de 2021

Hi destaca un augment de les partides de serveis socials, amb 3'3 milions i un creixement del 36 per cent

Totes les formacions coincideixen en reclamar proves PCR als viatgers nacionals

Els socialistes afirmen que Armengol ja ha sol·licitat al Govern central que les proves siguin obligatòries també pels viatgers nacionals