X

Les millors imatges del primer vol aerostàtic entre la Península i les Balears

L'Ultramàgic 180 de Globus Kon-Tiki connecta en només 4 hores i mitja els municipis de Calp i Sant Josep de sa Talaia

29/12/2022

Les millors imatges del primer vol aerostàtic entre la Península i les Balears

Enric Fernández

Quatre hores i mitja (270 minuts). És el temps que van emprar els impulsors del primer vol aerostàtic que ha connectat la Península i les Illes Balears. L’Ultramagic 180, un globus de la companyia catalana Globus Kon-Tiki, va unir ahir la localitat alacantina de Calp amb l’illa d’Eivissa en un vol històric que, tot i les condicions favorables de vent, implicava molts riscos.

Àngel Aguirre i Miquel Messeguer ens han facilitat imatges i ens han explicat com ha anat fer realitat aquest vell somni. A Calp, encenen l’escalfador i s’enlairen des del municipi de la Marina Alta, minuts abans de les 8 i mitja del dematí d’aquest dimecres. Aquest tàndem de pilots tan experimentats ha sobrevolat Groenlàndia, l’Amazònia o el Kilimanjaro… El d’aquest 28 de desembre, però, ha estat el primer viatge en globus aerostàtic a connectar la Península i les Illes Balears.

A les 4 hores de vol, amb Eivissa a la vista, arriben les emocions. I a la una en punt del migdia, l’Ultramagic 180 toca terra allà on ho ha permès el vent, al nord de Sant Josep de sa Talaia. Han entrat per damunt es Vedrà i a través de Cala d’Hort. Aguirre i Messeguer no van dubtar a prendre un bany a la mateixa platja per celebrar aquesta gesta dels vols aerostàtics.

29/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Javier Martinez 29/12/2022

    Un vuelo que efectivamente entrañaba muchos riesgos . Sobre todo para los cientos de usuarios, a
    bordo de los aviones que tuvieron que evitar su ruta, seguramente muchos ibicencos y mallorquines y que vieron gravemente comprometida su seguridad . Un vuelo que se presentó en espacio aéreo prohibido, con los sistemas obligatorios inoperativos, con la radio bloqueada y con un plan de vuelo presentado con deficiencias posiblemente fraudulentas. Espero que este par de “héroes” reciban el castigo de la agencia de seguridad aérea que merecen, y que todos podamos seguir volando con seguridad.

    Firmado: el controlador aéreo de servicio, con 22 años de experiencia, que tuvo que hacerse cargo de la situación .