X

Les navilieres apugen preus per la directiva europea d’emissions

Les companyies fan feina per minimitzar l'impacte en les tarifes que en alguns casos ronden el 5%

04/02/2024

Redacció

Augmenten les tarifes per al transport marítim, tant per a passatgers com per a mercaderies, arran de l’entrada en vigor d’una directiva europea sobre emissions.

Ho confirmen les principals navilieres que operen a Mallorca que, de moment, n’és l’única illa afectada. Les companyies asseguren que tracten de minimitzar l’impacte en les tarifes que en alguns casos ronden el 5%.

Les navilieres han de pagar per la quantitat de tones de CO2 emeses pels seus vaixells, de manera progressiva. Enguany pel 40% del total de CO2 emès, el 70% en 2025 i fins al 100% el 2026. En el cas de les Illes Balears, les rutes afectades són les que enllacen directament Mallorca amb la península, perquè hi ha excepcions per illes amb menys 200.000 habitants, que desapareixeran el 2031.

Trasmed no creu que la pujada de preus superi el 5%. Baleària també admet que l’entrada en vigor de la normativa repercuteix en les tarifes: per als passatgers està inclòs en el preu del bitllet; en el cas dels clients de càrrega, amb un recàrrec per metre lineal. Ho confirmen els transportistes que també ho repercuteixen als seus clients.

04/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris