X

‘Les necessitats encara són relatives’, per Tolo Ramón

Anàlisi de la jornada número 12 de la temporada 2017-18 de Segona B

06/11/2017

‘Les necessitats encara són relatives’, per Tolo Ramón

L'entrenador del Mallorca, Vicente Moreno. /RCD Mallorca

La continuïtat dels resultats són fruit de la tendència de joc. El Mallorca, dels vuitanta equips de Segona B, és l’únic que no coneix la derrota i això demostra solvència, eficàcia i feina ben feta. La superioritat no és casual i sí real.

Els mallorquins afrontaren el partit després d’empatar els seus dos darrers compromisos. Els vint-i-quatre gols aconseguits, en només dotze enfrontaments, del València-Mestalla anunciaven una amenaça gens menyspreable. Va ser així, però només a mitges. Els deixebles de Lubo Penev jugaren amb poca anarquia però també amb quasi nul·la fantasia. Així i tot van estar a punt de treure un empat que hauria estat totalment injust. Aquesta vegada Vicente Moreno tornà a col·locar Àlex López a la posició per fixar i descarregar. Aquest futbolista, a més de fer un golàs majúscul, participà d’una manera molt important a l’atac vermell. Salva Sevilla, donant la pausa necessària al mig del camp, i Abdon Prats foren claus a l’hora d’interpretar i jugar. La realitat, de moment, és magnífica.

La competició és massa llarga per començar a dubtar tan aviat. Les necessitats encara no són definitives i tenir saviesa per aguantar la pressió pot ser un aval, més que interessant, davant una sèrie de resultats puntuals.

En aquest sentit, l’Atlètic Balears jugà un partit ple d’una angoixa relativa. Guanyar era la consigna però l’empat no havia de significar un desastre absolut. Davant estava el pragmatisme, ple d’experiència, d’un Hèrcules d’Alacant que ha trobat resultats amb Claudio Barragán. Armando de la Morena va prendre moltes decisions dignes d’anàlisi. Xisco Hernández a la banqueta, Gerard Oliva substituït, la sortida d’un defensa amb empat al marcador i un gol encaixat per Peña a la darrera jugada del partit col·loquen l’equip en una situació molt perillosa. Que passarà d’aquí endavant?

La Societat Esportiva Formentera tengué una gla davant. El Lleida es presentà a l’encontre amb només una derrota en els seus dotze partits disputats. Tito García Sanjuán salvà la baixa de Liñan, al mig del camp, i gràcies a una pilota aturada treta per Omar i rematada per Rosa conquerí una victòria que ajudarà moltíssim. És el primer triomf com a local i ha de servir per continuar cap a la fita final: la salvació.

La Penya Esportiva tenia l’oportunitat de sumar dues victòries seguides. L’Atlètic Saguntino, que duia una bona ratxa de resultats, presentà la batalla esperada al seu camp. Nuha Marong es convertí en el botxí de l’equip pitiús i la derrota es pot considerar com a dolorosa. Sumar fora casa, en moments de necessitat, hauria estat un avanç positiu. No va ser possible i aquesta derrota agreuja la situació i torna a col·locar els eivissencs en problemes de resultats i sensacions.

06/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris