societat

Les noves concessions del TIB començaran a operar el 2020

Aquest dijous s'ha presentat a Alcúdia el primer lot dels tres prevists, la concessió de la zona nord

Les+noves+concessions+del+TIB+comen%C3%A7aran+a+operar+el+2020

Coincidint amb la finalització de totes les concessions de transport públic interurbà de Mallorca, aquest dimecres a Alcúdia s’ha presentat el servei nou, que començarà a operar d’aquí a un any. La licitació de noves adjudicatàries ha permès redissenyar tot el sistema. El primer lot que s’ha presentat és el de la zona Nord de Mallorca.

Fins ara hi havia 16 empreses concessionàries i el nou model els ha reduït a 3, amb l’objectiu d’agilitzar la gestió. Així, el mapa de Mallorca quedaria dividit en 3 lots, la zona nord que inclou Palma, Ponent, Llevant i Migjorn. El nou servei de transport interurbà, a més, renovarà tota la flota de vehicles. Són un total de 200 que funcionaran amb gas o electricitat. El nou servei inclou també un increment de línies i connexions, horaris més estables i un nou sistema tarifari que premia els usuaris.

El lot que s’ha presentat aquest dijous a Alcúdia és el primer: la concessió de la zona nord. S’ha adjudicat a l’empresa Ruiz amb seu a la Península i com a novetat inclou les línies de la Serra de Tramuntana. Aquest nou servei és el primer que s’ha redactat des de l’entrada en vigor de la nova llei de contractes d’àmbit estatal i afavoreix el model de col·laboració publicoprivada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El cos trobat a la platja de Formentera és el de l’home brasiler desaparegut a Santa Eulària

Es tracta d'Alessandro Luis Santos que va ser vist per última vegada el 8 de gener d'enguany

Una dona de 92 anys, en estat molt greu per les cremades patides aquesta matinada en un incendi a Ciutadella

La seva cuidadora i dos policies locals que han intervingut per rescatar-la del foc han estat ingressats per problemes respiratoris

Reactiven la recerca dels tres desapareguts per la borrasca Gloria

La cerca de l'home desaparegut al torrent de Na Mora, a Fornatutx, serà avui divendres més intensiva i per mar {rela} Troben a la mar la jaqueta del jove anglès...

Les barques de bou de Maó i Ciutadella reprenen la seva activitat després del temporal

La manca d'activitat ha repercutit negativament en les economies d'armadors i mariners