X

Les noves estacions de bombeig i canonades de Platja de Palma estaran el juny del 2024, segons Emaya

Dues de les quatre fases del projecte ja estan acabades

17/09/2023

Les noves estacions de bombeig i canonades de Platja de Palma estaran el juny del 2024, segons Emaya

Redacció

Juny de 2024 és la data que Emaya es fixa per tenir operatives les noves estacions de bombeig i canonades de clavegueram de la Platja de Palma. De les quatre fases del projecte, dues ja estan acabades. La tercera, i més important, és l’estació impulsora de la Ribera a la qual s’han invertit cinc milions d’euros per instal·lar quatre motobombes a vuit metres de profunditat que bombaran l’aigua residual durant set quilòmetres fins a la depuradora de Sant Jordi amb l’objectiu d’evitar vessaments.

El 60% del recorregut de canonades ja està fet. Una trentena d’empleats d’Acciona, l’empresa concessionària, hi treballen diàriament. Els nous col·lectors tenen gairebé un metre de diàmetre i estan fets de polietilè, un material resistent que substitueix les antigues canonades de ciment, amb més de 50 anys

El mal estat de les conduccions està darrere la majoria de les fuites d’aigua potable a Palma, unes pèrdues que se situen entorn del 18%. Per Emaya, una de les claus de la legislatura és evitar vessaments. L’altra, millorar la neteja de Palma per tenir una ciutat més neta.

17/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris