X

Les noves quotes pesqueres aprovades per Europa posen en peu de guerra les confraries de les Illes

La decisió de rebaixar un 6% els dies de la pesca d'arrossegament ensorrarà el sector, avisen

15/12/2021

Les noves quotes pesqueres aprovades per Europa posen en peu de guerra les confraries de les Illes

Els ministres de Pesca de la Unió Europea han acabat avui dimarts la reunió que van començar diumenge passat per a fixar les quotes pesqueres del pròxim any. Espanya ha estat l’únic país que no ha donat suport a l’acord en el Mediterrani que suposa una retallada del 6% en els dies de la pesca d’arrossegament durant el 2022.
La Federació Balear de Confraries de Pescadors assegura que el descontentament del sector és absolut. S’ha complert el pitjor. La rebaixa del 6% en dies de pesca, expliquen, s’afegeix a la del 7,5% de 2021 i a la del 10% de 2020, tot plegat un 23’5% menys que en el període 2015-2017. N’hi ha més. Per primera vegada es posa una quota a la captura de la gamba vermella –872 tones al Mediterrani espanyol-. Una decisió que, avancen, implicarà una reducció d’entre el 15 i el 20% de les captures. La Confraria de Pescadors de Ciutadella comparteix el desencís del sector.
La confraria de Maó ha estat la més dura. Asseguren que es tracta de decisions preses des de despatxos per persones que demostren un desconeixement total de la realitat del sector. Acusen ecologistes i científics de complicitat. La Federació recorda que la pesca d’arrossegament aporta el 70% de les captures de la pesca professional de les Illes. Està en joc, avisen, la supervivència del sector.

15/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris