societat

Les noves urbanitzacions de Nou Llevant creen un risc de gentrificació

A la barriada palmesana, es venen pisos de dues habitacions per uns 300.000 euros, mentre Cort treballa perquè els veïnats de tota la vida no siguin expulsats


Trobar l’equilibri entre el desenvolupament urbanístic i recuperar una zona degradada és un dels reptes que es viu ara mateix a les zones del nou Llevant i la Soledat Sud, a Palma. L’Ajuntament fa feina amb un projecte de Discricte Innovador, on amb la implantació d’empreses emergents i la implicació de la Universitat de les Illes Balears (UIB), es vol donar una nova oportunitat a aquestes barriades.

Aquesta podria ser la història de David contra Goliat. Al nou Llevant de Palma es multipliquen les construccions de luxe. Fins a quatre promocions amb habitatges que arriben als 2 milions d’euros. En una de les promotores ens expliquen que ja ho han venut pràcticament tot i que molts clients són estrangers, atrets per la promesa del desenvolupament de la zona. Entre els veïnats de la Soledat Sud hi ha una preocupació: la gentrificació que ja ha expulsat molta de gent com ells d’altres barris a l’alça.

Enmig d’això, hi ha l’Ajuntament, amb un projecte a llarg termini: fer del nou Llevant un Districte d’Innovació. De moment, ja hi ha signat un protocol amb la UIB perquè en un futur tengui presència a la zona. Reactivar la Fàbrica de Can Ribes com a escola de Circ, obrir la Caixa de la Música com a seu de l’Orquestra Simfònica de les Balears i atreure empreses d’innovació digital i tecnològica són alguns dels propòsits per diversificar l’economia, amb l’antic edifici de GESA com emblema. Aquí, gràcies a l’acord amb ENDESA, s’hi podran ubicar locals i oficines municipals.

La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, assegura que s’hi construiran un mínim de 200 habitatges socials. Quant al finançament, i en espera de l’arribada de fons europeus, s’hi hauran d’implicar tant el Govern de les Illes com les empreses privades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Joan Ferragut 06/06/2021

    Si tots els solars són de Metrovacesa i Gestilar, on es feran els habitantes socials?

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica