societat

Pedra en sec: Les obres subvencionades pel Consell seran supervisades per un marger

El Gremi de Margers de Mallorca diu que això s'hauria d'haver fet fa molt de temps


Les obres municipals subvencionades pel Consell de Mallorca que incloguin treballs en pedra en sec hauran de ser supervisades per un mestre artesà marger. Aquest gremi diu que això s’hauria d’haver fet fa molt de temps. Alerten que un marge mal fet és perillós perquè pot acabar passant per ull.

La construcció d’aquest marge a Estellencs va posar en peu de guerra els margers. És una obra municipal subvencionada pel Consell de Mallorca. S’havia d’utilitzar la tècnica de la pedra en sec. Diuen que l’enginyer els va consultar aspectes tècnics, cosa que no és habitual.

Però quan varen anar a visitar les obres, varen tenir una sorpresa: diuen que l’obra no estava ben feta. “És el que fa 30 o 40 anys que passa a l’obra publica en pedra a Mallorca”, explica Lluc Mir, president del Gremi de Margers: “Aquestes obres no les fan margers, les fan mà d’obra no qualificada”.

Per evitar casos similars, a partir d’ara, les ajudes públiques del Consell en aquest tipus de construccions fetes per ajuntaments tenen una nova clàusula. Hauran de ser supervisades per un mestre artesà marger.

El Gremi de Margers celebra la mesura, però reclama una qualificació professional. Afirmen que la figura del mestre artesà no és prou “moderna”. Mir diu que encara hi ha molt per fer: falten estudis que guiïn els enginyers sobre aspectes tècnics i estructurals d’aquest art mil·lenari.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Toni Sierra Roldan 10/11/2020

    Ya era hora que empezaran a hacer algo, tanto defenderlo pero no hacían nada por el oficio, también pueden mirar de hacer algo con todo el dinero k se solicita para este tipo de trabajos y se queda porlos despacho y ofinas y al final no llega ni la mitad al que realiza ese trabajo y se parte la espalda

Cercador |


més contingut relacionat

SIMEBAL es desmarca de la petició de l’hospital Mateu Orfila de fer dimitir el gerent

La resta de sindicats culpen el gerent d'haver tensat el clima laboral i haver fet mal a treballadors i usuaris...

Comença el cribratge de 500 persones as Castell

L'objectiu és cercar persones que puguin ser portadores asimptomàtiques de coronavirus

Mor un pagès a Petra mentre serrava un arbre

La Guàrdia Civil ha investigat els fets i ha conclòs que es tracta d'un fatídic accident

El PSIB proposa plaça garantida a una residència per a les dones grans maltractades

Els socialistes han defensat els pressuposts perquè ajudaran a superar la crisi provocada per la pandèmia