eivissa

Les obres de la nova depuradora d’Eivissa començaran en 2021

Ja ha començat el treball de camp per fer les expropiacions als terrenys on es construirà la nova planta


Ja ha començat el treball de camp per fer les expropiacions als terrenys on es construirà la nova depuradora de Vila. És un dels tràmits que mancaven per desbloquejar aquest projecte que els veïnats esperen des de fa dues dècades. Les obres es reprendran l’any que ve.

Les obres varen iniciar-se el 2017, però es varen paralitzar l’any passat perquè es feia necessari modificar el traçat de les canalitzacions. Aquest canvi implicava l‘expropiació de 26 terrenys principalment a Santa Eulària, però també a Sant Antoni. El conseller de Medi Ambient ha confirmat avui al Parlament que Tragsa ha iniciat les feines per realitzar les expropiacions aviat i que per tant les obres es podran reprendre el 2021. El Partit Popular ha recordat a l’executiu que l’actual planta fa que s’aboquin a la mar més de 5,5 milions de tones d’aigua mal depurada i ha instat el conseller de Medi Ambient a exigir a l’Estat que finalitzi l’obra amb urgència.

Segons un estudi del març encarregat pel Govern de les 79 depuradores de les illes s’observava que 8 d’elles no complien la normativa vigent: i 4 d’elles són a l’illa d’Eivissa: Vila, Sant Josep, Sant Joan i sa Cala de Sant Vicent. Concretament la depuradora de Vila està generant un 92% del cabdal mal depurat de les plantes que incompleixen a les illes. De fet fa ja vint anys que la infraestructura funciona malament i El Pla Hidrològic de Balears del 2001 ja preveia l’execució d’aquesta nova estació de depuració d’aigües residuals

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El comerç eivissenc mira de sumar-se al Black Friday amb descomptes

Els cartells de promocions ja fa dies que criden l'atenció de potencials compradors als aparadors de Vila

La taxa de positivitat a Eivissa baixa fins el 4,3%

L'illa es l'única de les Balears que manté el toc de queda a les 22.00 hores

L’Associació d’Escoletes Concertades d’Eivissa reclama més subvencions

Asseguren que són un servei essencial per la conciliació laboral i familiar de mares i pares

Les ajudes socials i econòmiques centren els comptes de Sant Antoni pel 2021

El municipi de Portmany comptarà amb 27,7 milions, un 1 per cent menys que enguany