X

Les obres de la nova estació marítima de Formentera s’ajornen fins 2027

Primer, es construirà l'aparcament soterrani, segons confirma l'Autoritat Portuària de Balears

14/05/2024

Les obres de la nova estació marítima de Formentera s’ajornen fins 2027

El pla especial del port d’Eivissa s’aprovarà a finals d’enguany, però es retarda la posada en marxa de la nova estació marítima de Formentera. Fins a l’any 2027 no es trauran les obres a concurs.

El projecte de la nova estació marítima que acull el trànsit amb Formentera no es licitarà fins a l’any 2027. Primer, s’ha d’electrificar el port d’Eivissa per reduir-ne les emissions i construir l’aparcament soterrat per a 700 vehicles. Segons explica Toni Ginard, director de l’Autoritat Portuària de Balears, primer es traslladarà la confraria de pescadors, després s’hi construirà l’estacionament i, finalment, la nova estació.

El pla especial del port ha rebut vuit al·legacions i s’aprovarà a finals d’any. Segons el batle d’Eivissa, Rafa Triguero, són “al·legacions lògiques, que enriqueixen el projecte”.

Entre inversió pública i privada s’arribarà als 180 milions. Pel que fa al futur del Club Nàutic d’Eivissa, l’Autoritat Portuària insisteix que donaran prioritat a la nàutica social, als concursos i vigilaran que les noves concessionàries compleixin els plecs.

14/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris