X

Les obres de la nova passarel·la de Cala Corb podrien reprendre’s el novembre

Ara s'està fent el trasllat de les 500 colònies de corall protegit de Cala Corb a s'Illa Plana

20/06/2023

Les obres de la nova passarel·la de Cala Corb podrien reprendre’s el novembre

Les obres de la nova passarel·la que ha de connectar Cala Corb amb el Moll d’en Pons podrien reprendre’s el novembre, segons Autoritat Portuària. Fa quatre anys que es van aturar perquè a la zona hi havia corall protegit. Ara ha començat la translocació d’aquests exemplars a s’Illa Plana. En total, s’han detectat més de 500 colònies i hi treballen sis submarinistes.

Les obres de la passarel·la fa més de quatre anys que estan aturades —des del 2019, quan el Gob Menorca va denunciar i alertar que afectaven exemplars d’una espècie de corall protegida. Autoritat Portuària va haver d’obrir una licitació per fer aquesta translocació dels coralls, en què ha participat el Centre Balear de Biologia Aplicada i dues empreses, segons Autoritat Portuària.

En principi, el nou pantalà i passeig serà de 400 metres. Al voltant del penya-segat s’hauria d’ajudar a reduir llista d’espera proporcionant nous punts per amarrar. Durant tot aquest temps també hi ha hagut afectats amb amarraments desplaçats per les obres.

20/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT