X

Les obres de la plaça d’Espanya de Palma començaran a final d’any i duraran 16 mesos

L'Ajuntament canviarà el paviment actual, ple de cruis, per unes rajoles de 125 quilos de pes cadascuna

09/02/2022

Les obres de la plaça d’Espanya de Palma començaran a final d’any i duraran 16 mesos

L’objectiu principal de les feines és canviar el paviment de 8.100 metres quadrats que va ser instal·lat fa prop de 20 anys. És de pissarra, s’ha cruiat i fet miques, i presenta risc de llenegada. Se substituirà per un material prefabricat de formigó i fibra.

“Aquestes rajoles tenen una resistència més alta de la que necessitaria un vianant”, explica Urbano Sánchez, cap del departament d’Intraestructures de l’ajuntament de Palma. “S’ha optat per aquest model amb aquest grossor perquè pugui assumir tot allò que la ciutat necessita d’un espai centric com la plaça d’Espanya”.

Són blocs d’un grossor de 12 centímetres que pesen cada un 125 quilos, i s’han d’instal·lar amb una grua. Les feines començaran previsiblement a final d’any i duraran 16 mesos. Es faran per zones per reduir al màxim les molèsties. Durant un període inferior a un mes, els bars hauran de retirar les terrasses.

“Intentarem que sigui el menor temps possible i que afecti al menor nombre de metres quadrats de terrasses”, diu Francesc Caldés, el tècnic municipal que ha redactat el projecte. La regidora d’Infraestructures, Angelica Pastor, afegeix que “són unes feines que generaran molèsties, pols renou i ocupació de la via pública, però intentarem que es faci de la manera més fàcilment possible per a tothom”.

Després de les obres, la plaça d’Espanya conservarà el mateix disseny que té ara. El carril bici tendrà un traçat molt similar, però s’eliminarà el revolt que hi havia. Es demolirà la font i es construirà de nou perquè té filtracions, encara que això no afectarà el monument de Jaume I, i es canviarà el mobiliari urbà. Emaya aprofitarà les obres per renovar la xarxa d’aigua potable i de clavegueram. Les obres tenen un pressupost de 3 milions d’euros. L’Ajuntament també canviarà tots els fanals de primera línia de Platja de Palma.

09/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris