X

Les obres de reforma del passeig Marítim de Palma es retarden fins a finals de 2024

Es compleix un any de l'inici de les tasques que, segons Autoritat Portuària, avancen a bon ritme

18/11/2023

Bàrbara Rodríguez

Les obres del passeig Marítim de Palma arrancaren el passat 18 de novembre de 2022 amb l’objectiu de fer d’aquesta zona un espai més accessible, sostenible i millor connectat amb la ciutat. Un any després, les obres avancen a bon ritme.

El responsable de l’Àrea de Planificació i Infraestructures de l’Autoritat Portuària, Antoni Ginard, explica que en aquest temps s’han completat les dues primeres etapes de la primera fase del projecte. “És la part més dura i la menys vistosa de tot el passeig”, assegura Ginard referint-se a una de les tasques executades durant aquest termini: la instal·lació de totes les canonades del passeig. “Ara avançam cap a la darrera etapa de la primera fase: la pavimentació del costat de la façana dels edificis”.

Les tasques de la primera fase no acabaran fins abans de Setmana Santa. La segona fase hauria d’haver començat fa dos mesos, però s’ha retardat per mor del redisseny del calendari perquè les obres tenguin el menor impacte possible en el rendiment dels negocis de la zona. Autoritat Portuària destaca que el termini s’ha consensuat amb els empresaris dels negocis implicats. “Pensau que cada zona de locals ha de tancar quan les obres els afecten. Alguns poden aprofitar per fer obres o renovar les vacances del personal” comenta el responsable.

Tot i la modificació, assegura que la segona fase serà més ràpida que la primera. “El punt més significatiu de canvi serà quan habilitem el carril de sortida de Palma cap a Andratx”. Segons Antoni Ginard, aquest moment serà el que “marcarà l’inici real de la segona fase”. De moment, les obres del nou passeig Marítim de Palma s’allargaran fins a finals de 2024.

18/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris