societat

Les obres de remodelació del Passeig Marítim de Palma començaran el 2021

L'objectiu és que els vianants tenguin més espai per caminar i reactivar així l'activitat en aquesta zona

Les+obres+de+remodelaci%C3%B3+del+Passeig+Mar%C3%ADtim+de+Palma+comen%C3%A7aran+el+2021

Les obres de remodelació del Passeig Marítim de Palma podrien començar a principis del 2021 i estar enllestides en 3 anys. L’objectiu és que els vianants hi tenguin més espai i així reactivar l’activitat a aquesta zona. El Batle de Palma, José Hila s’ha referit al Passeig Marítim com ”una barrera que separa la Ciutat del seu Port’. Segons Hila ‘on ara hi ha una barrera de cotxes, hi apareixerà un nou Passeig Marítim més pacificat, més verd i amb més espai.

La remodelació del Passeig Marítim de Palma afectarà 160.000 metres quadrats. Autoritat Portuària de Balears invertirà 23 milions d’euros en les obres de millora, mentre que l’ajuntament de Palma destinarà 1 milió d’euros anuals durant 4 anys i s’encarregarà del manteniment, la gestió i la conservació d’aquest espai.

Les obres es licitaran en el tercer trimestre d’enguany. El projecte preveu la pacificació del trànsit rodat i l’ampliació de les voreres. També hi haurà espai pels vianants i per les bicicletes, així com zones enjardinades. La intervenció més important és l’eliminació d’un carril en cada sentit de la circulació, que es mantindrà en els trams on hi ha interseccions cap a dins Palma. Segons el president d’autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, aquesta intervenció no afectarà al volum de transit.

El projecte també preveu la renovació d’algunes infraestructures que històricament han donat problemes a la ciutat, com són l’evacuació de pluvials o el tractament d’aigües freàtiques. El nou enllumenat serà de baix consum i també hi instal·laran punts de recàrrega elèctrica.


El nou passeig Marítim de Palma tindrà un tram per a vianants i amb menys carrils de circulació

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Vaca Street Art torna a Alaior, sis anys després

Els artistes Tanus, Pau Sintes o Zaca han decorat el municipi amb les seves obres

Alliberen dues tortugues marines que van arribar ferides a la costa de Ciutadella fa dos mesos

Amb aquestes, ja són 9 les tortugues marines que han arribat aquest estiu a l'illa

Una furgoneta es cala foc a la carretera general de Menorca per causes que es desconeixen

Els bombers han actuat a la zona per apagar les flames, que no han causat danys al conductor, tot i...

Un centenar de persones es manifesten a Maó contra la visita dels reis a l’illa

La protesta ha estat organitzada per les forces d'esquerra i republicanes de Menorca, amb l'excepció del PSOE, sota el lema...