mallorca

Les obres noves visades a Mallorca augmentaren un 41 per cent l’any 2019

Els visats d'habitatges plurifamiliars pujen un 60 per cent


Les obres visades a Mallorca durant el 2019 van augmentar un 41 per cent i arribaren a la xifra de 2.772. L’evolució durant els darrers 5 anys confirma que en els immobles unifamiliars el creixement ha estat sostingut des de la crisi amb una pujada l’any passat del 23 per cent.

Mentre en plurifamiliars hem passat dels 135 visats en el 2015, quan es va tocar fons, als 1.600 de l’any passat, un 59 per cent d’increment respecte el 2018. Són xifres suficients per fer front a la demanda actual d’habitatge?

El col·legi d’aparelladors i arquitectes tècnics creu que es necessita més sòl o permetre major densitat de població. Ara bé, des d’un punt de vista de sostenibilitat i territori, el col·legi creu que estam arribant a xifres adequades.

En canvi, baixa l’activitat en el sector hoteler. Es varen visar 4 nous hotels, el que representa una caiguda del 20 per cent i les obres de reforma varen caure un 32 per cent.

El col.legi critica la lentitud en la tramitació de llicències amb un temps d’espera de mitjana de 18 mesos, però que en alguns municipis ha arribat a ser de 40 mesos, és a dir, 3 anys i 3 mesos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Relleu generacional a l’Associació de Veïnats la Llotja-Es Born de Palma

Asseguren que viure en aquest barri s'ha tornat impossible

El batle de Palma visita Son Dameto on començaran les obres de millora de barriada

Els veïnats demanen també altres millores, sobre tot al parc municipal