POLíTICA

Les oficines i agències antifrau de l’Estat analitzen a Palma com adaptar els reglaments al projecte de llei estatal

Entre les novetats que inclou la nova norma estatal, destaca que també s'acceptaran denúncies del sector privat


Catalunya, València, Andalusia, Navarra i les Illes Balears són les 5 comunitats autònomes que, actualment, disposen d’oficines antifrau o anticorrupció. Després de visitar el Parlament balear, els seus responsables s’han reunit per analitzar com hauran d’adaptar els reglaments i les funcions d’aquestes entitats a la nova llei que prepara l’Estat.

Fins ara, les oficines se centraven a prevenir o investigar la corrupció al sector públic. La novetat és que la llei estatal també incorpora el sector privat, i això farà que el personal no basti. “La llei el que estableix és que les comunitats que no tenguin oficines antifrau específiques podran signar un conveni amb l’Estat, tot i que s’hauran de pagar-ne les despeses, perquè l’estat els faci la feina. Ara haurem d’analitzar què passa amb les denúncies del sector privat si les podem assumir o hem de fer aquest conveni”, ha dit el director de l’Oficina Anticorrupció, Tòfol Milán.

Catalunya va ser la primera comunitat a posar-la en marxa, el 2005. Assegura que avui és una oficina consolidada i respectada. “Cada vegada rep més la confiança de la ciutadania: hem passat de 150 denúncies a més de 500 l’any passat”, ha explicat Miguel Ángel Gimeno, director de l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Es preveu que la norma estatal s’aprovi al Senat a finals de febrer. Aleshores, el Parlament tendrà 6 mesos per adaptar-se a la norma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |