X

Les parets de la pedrera de Líthica es reconverteixen en escenari de dansa vertical

La companyia Dimegaz i la 'txalaparta' de la banda Oreka TK traslladen el Festival Pedra Viva a una altra dimensió

20/08/2020

Les parets de la pedrera de Líthica es reconverteixen en escenari de dansa vertical

Vanesa Ortí

Les parets de la pedrera de Líthica, a Ciutadella, s’han reconvertit en un escenari de dansa. Anit, quatre ballarines verticals deixaren bocabadats els assistents al Festival Pedra Viva, un esdeveniment que ha lluitat fins al final per poder oferir art en viu de qualitat, tot i els entrebancs causats per les restriccions sanitàries.

Les coreografies de dansa vertical de la companyia Dimegaz en les parets, de gairebé 30 metres d’alçada, de s’Hostal Vell van multiplicar encara més la seva espectacularitat. Quatre dones ballen i escalen en un espai en què descobriren sentir-se estretament lligades amb la pedra, peça clau a la seva cultura basca.

La pedrera de Líthica ha acollit l’estrena mundial del muntatge Harria Herria que, traduït de l’euskera, significa el país de la pedra. La música de la banda Oreka TX i la seva txalaparta, un instrument ancestral, va mostrar l’equilibri entre tradició i contemporaneïtat.

Tot i les dificultats logístiques en temps de pandèmia, el Festival Pedra Viva ha aconseguit dur cada dimecres espectacles tan sorprenents com aquest.

Dimecres que ve serà el torn del grup barroc electrònic ‘Trou de Ver’ i dia de 2 setembre, darrer dia, amb la poesia i la música ‘d’Exilio’.

20/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris