economia

Les patronals de restauració reclamen retardar a les 12 del vespre el toc de queda

El sector del taxi també demana ajudes per la caiguda d'activitat


Les patronals de la restauració afirmen que el toc de queda a les 11 del vespre afecta molt l’activitat. Veuen que la campanya de Nadal i de sopars d’empresa pot ser un desastre ja que no hi ha pràcticament reserves. Per això, avui reclamen que aquesta imatge es pugui ajornar, almanco, una hora fins a les 12 del vespre.

Avui matí, hem trobat els restauradors entre la indignació i la resignació. Asseguren que tancar a les 11 implica deixar de servir molt abans. Per això, creuen imprescindible que la gent modifiqui els hàbits i vagi a sopar a les 8 i no a partir de les 9 com fins ara.

Avui horabaixa, es reuniran amb el Govern per a demanar-ne solucions i ajudes. L’executiu diu que ara el més important és abaixar les xifres de contagis i que, això, és l’únic que permetrà iniciar una temporada al 2021. Creuen que la campanya de Nadal no està perduda.

El sector del taxi és l’altre gran afectat pel toc de queda. Només un 20 per cent dels taxis circula en l’actualitat i xifren que la caiguda de l’activitat en un 90 per cent ara, a més, agreujada per les restriccions nocturnes. Diuen que ja hi ha taxistes que intenten vendre la llicència però que els preus han caigut i no cobreixen ni el deute que tenen.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els autònoms que van sol·licitar les ajudes directes les podrien començar a cobrar la setmana que ve

871 autònoms es beneficiaran d'aquesta primera concessió d'ajuts

El sector de la construcció de Menorca recupera els nivells d’activitat d’abans de la pandèmia

Els arquitectes lamenten la manca d'inversió pública i insisteixen a denunciar la demora dels ajuntaments a l'hora d'atorgar llicències

La construcció recupera l’activitat sustentada pels habitatges unifamiliars de luxe

Els arquitectes diuen que el problema de la manca d'habitatges a preu assequible no s'està arreglant

Una companyia proposa connectar les Illes amb hidroavions

Estan pendents dels permisos d'Aviació Civil i Autoritat Portuària