X

Les peixateries de barri a Palma, en declivi: només en queden una desena

Les principals dificultats dels peixaters són les grans superfícies i el poc relleu generacional

23/09/2022

Les peixateries de barri a Palma, en declivi: només en queden una desena

Redacció

Les peixateries de barri ja comencen a ser una raresa dins Palma. Els peixaters veuen com el nombre de locals ha minvat durant els anys. D’unes 70 peixateries de barri que hi havia fa uns anys a Ciutat, ara només en queden una desena. Les grans superfícies i la falta de relleu generacional han estat factors decisius.

La subsistència d’aquests negocis presenta dos problemes principals. Segons els peixaters de Can Ventura i Peixateria Ciutat, la competència de les grans superfícies i la falta de relleu generacional fan que els negocis ho tinguin més difícil. La gent del carrer reconeix un canvi en el consum, però aprecien el comerç de barri.

Per la seva part, els peixaters tenen ben clar quin és el seu punt fort davant les grans superfícies; no és altra cosa que tenir un bon producte a preus raonables i un servei personalitzat. Queden pocs d’aquests comerços als barris de la capital mallorquina, però els seus amos continuen treballant per mantenir la tradició i adaptar-se a les necessitats d’una societat moderna.

23/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris