X

Les persones amb símptomes covid poden demanar cita per fer-se una prova a través de BitCita

A partir d'aquest dijous ja no serà necessari cridar a la línia telefònica Infocovid

06/01/2022

Les persones amb símptomes covid poden demanar cita per fer-se una prova a través de BitCita

Les persones de Balears amb símptomes compatibles amb la Covid-19 poden demanar cita per a una prova diagnòstica a través del portal BitCita a partir d’aquest dijous.

D’aquesta manera, ja no serà necessari cridar a la línia telefònica Infocovid, si bé des de la Conselleria de Salut han apuntat que aquest servei seguirà en funcionament per a resoldre dubtes i per a altres funcions específiques.

La Conselleria pretén així agilitzar el sistema per a sol·licitar una prova diagnòstica per part de la ciutadania que presenta símptomes compatibles amb la infecció, com es fa des de la setmana passada amb la gestió dels contactes estrets.

La Conselleria ha comentat que, en els últims dies, s’ha arribat gairebé als 4.000 positius diaris per coronavirus a l’arxipèlag, la qual cosa ha fet que les les trucades al servei Infocovid s’hagin multiplicat, més de 20.000 diàries.

Tant la sol·licitud de la prova diagnòstica i la gestió de contactes estrets han de fer-se mitjançant el recurs en línia www.ibsalut.es/autorastreigcovid, que dona accés al portal BitCita. Des del Govern han indicat que a partir d’ara es prioritzarà a les persones vulnerables en el cas del rastreig a contactes estrets asimptomàtics i que només es farà una prova diagnòstica a les persones de més de 70 anys, embarassades, sanitaris i sociosanitaris, i als convivents d’un positiu en covid.

Aquestes persones hauran de demanar cita per a sotmetre’s a la prova entre el tercer i el cinquè dia després de la data de l’últim contacte amb la persona contagiada. Les persones asimptomàtiques que hagin estat contacte estret, que estiguin vacunades amb pauta completa i que no formin part d’aquests grups no hauran de fer quarantena però hauran d’extremar les precaucions durant els deu dies després de l’últim contacte amb el cas positiu.

Salut recomana limitar les activitats a les essencials i reduir al màxim possible les interaccions socials i complir amb rigor les mesures de distància de seguretat, higiene de mans, ús de màscara i ventilació dels espais tancats.

A més, les persones asimptomàtiques que hagin estat contacte estret, que no estiguin vacunades i que no formin part dels grups abans esmentats, hauran de fer quarantena durant set dies des de l’últim contacte amb el positiu i vigilar l’aparició de símptomes fins a tres dies després de la finalització de la quarantena.

D’altra banda, les oficines de farmàcia també podran comunicar i confirmar els casos positius al Servei de Salut.

06/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT