X

Les pimes es formen per utilitzar la IA

Els experts asseguren que els falta organitzar-ne les dades i identificar-ne les necessitats bàsiques

04/11/2023

Les pimes es formen per utilitzar la IA

Cristina Bauzá Joy

La intel·ligència artificial pot contribuir a millorar l’eficiència de les petites i mitjanes empreses. El CEO de l’empresa de solucions informàtiques APSL, Antoni Aloy, assegura que aquesta ens ajuda “a saber què passa amb els nostres clients”. Encara més, apunta, “es pot utilitzar per canviar la interacció amb el client, ens permet que ens faci la pregunta de cop”.

Perquè la puguin aplicar, però, encara queda camí per fer. De fet, Aloy assegura que “la pime i les empreses tenen el problema de dades, que no estan organitzades i per poder fer servir bé la IA com a eina necessitam que les dades siguin nostres i organitzades”. “El pas previ és saber com estam a escala de negoci i on tenim les dades”, afegeix. En la mateixa línia, el secretari autonòmic d’Innovació i Societat Digital, Antoni Carmona, posa de relleu que “es convertirà en un factor de competitivitat bàsic” i que la clau serà com s’usa.

La majoria de les petites i mitjanes empreses es preparen per incorporar la intel·ligència artificial. Aquest divendres se n’han fet unes jornades al Parc Bit per donar-la a conèixer i fomentar el seu ús.

04/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris