X

Els autors de pintades vandàliques s’enfronten a multes de fins a 3.000 euros a Palma

És una de les novetats de l'ordenança cívica, que també exigeix que per circular amb patinet es tengui contractada una assegurança de responsabilitat civil

22/04/2024

Els autors de pintades vandàliques s’enfronten a multes de fins a 3.000 euros a Palma

Un operari d'Emaya fa netes pintades vandàliques a la Plaça Major de Palma. Foto Ajuntament de Palma

La principal novetat de la nova ordenança per al foment de la convivència cívica a Palma és l’augment del règim sancionador. Les infraccions molt greus es quintupliquen respecte de les actuals, i suposaran multes que poden arribar als 3.000 euros. Les greus es castigaran amb sancions de fins a 1.500 euros i les lleus rondaran entre els 300 i els 450 euros.

Les pintades vandàliques, que fins ara eren infraccions lleus, seran considerades com a molt greus. Això tant si són a edificis privats o públics, al transport o qualsevol element urbà, com els arbres o els senyals de trànsit. A més, en cas que es facin en edificis catalogats, els autors es podrien enfrontar a la justícia.

Pel que fa als patinets, també hi ha novetats. Els propietaris hauran de tenir contractada una assegurança de responsabilitat civil amb una cobertura igual o superior als 120.000 euros. No disposar-ne suposarà una infracció greu i la immobilització del patinet.

Practicar la mendicitat amb menors o discapacitats, es mantenen com a falta molt greu.

L’ordenança també preveu contundència contra l’oferiment de jocs i apostes amb doblers a la via pública. En el cas del joc de triler, les sancions seran les màximes. Els malabaristes, mims o pallassos no podran situar-se a la calçada on hi ha circulació rodada.

Les concentracions de 10 o més persones a la via pública i que puguin molestar els veïnats seran qualificades d’infraccions greus. El consum de begudes alcohòliques al carrer també serà més perseguit.

22/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris