X

Les Pitiüses tendran per primera vegada tres diputats al Congrés

Sofía Hernanz, pel PSOE, Miquel Jerez, pel PP, i Patricia de las Heras, per VOX, aconsegueixen escó a Madrid

11/11/2019

Les Pitiüses tendran per primera vegada tres diputats al Congrés

Tres del vuits diputats al Congrés per les Illes Balears seran d’Eivissa. El PSOE revalida l’escó de la socialista Sofía Hernanz, segona a la llista del les Illes dels socialistes, tot i que en perd un, el tercer, respecte als comicis del passat 28 d’Abril. En el cas del Partit Popular, Miquel Jerez, aconsegueix el segon escó a la Cambra Baixa i l’avançament de VOX a Ciutadans permet que l’eivissenca Patricia de las Heras obtengui el segon escó de la formació política. Les Pitiüses, amb el resultat de les Eleccions Generals del 10-N, arriben per primera vegada amb tres representants a Madrid.

Pel que fa al Senat, la socialista Patricia Abascal serà la representant per Eivissa i Formentera. Abascal, que ja va guanyar les darreres eleccions revalida la victòria aconseguida el passat 28 d’abril. Tot i això el PSOE perd prop de 3.000 vots. Jacobo Varela, el candidat popular a la cambra alta, es queda a 700 vots d’Abascal. La senadora electa d’Eivissa i Formentera ha explicat al programa especial d’eleccions d’IB3 Televisió que ha estat una campanya electoral “molt disputada” i que ara no defraudarà a la ciutadania. “El PSOE m’ha permès presentar-me de nou al Senat. Nosaltres no voliem aquestes eleccions. Ha estat el bloqueig polític que ens ha dut a aquesta situació” ha assegurat la socialista. Abascal ha felicitat al seu contrincant d’Unides Podem, Mario Devis, assegura que ha tret un “molt bon resultat” i ha reconegut a IB3 Televisió que li agrada “guanyar al Partit Popular”.

Pel que fa als resultats al Congrés dels Diputats, el PSOE ha estat la força política més votada a Eivissa amb més de 14.200 vots. Perd 2.300 respecte als darrers comicis del 28 d’abril. El Partit Popular és la segona força política més votada a Eivissa amb gairebé 13.000 vots i guanya als municipis de Santa Eulària i Sant Joan. Unides Podem és la tercera força política i Vox s’avança a Ciutadans en tots els municipis. A Formentera, el PSOE ha guanyat les eleccions amb 921 vots i el Partit Popular ha estat la segona força política amb 807 vots. Unides Podem és el tercer partit més votat i Vox la quarta força política.

11/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris