X

Les platges d’Alcúdia obtenen un certificat que avala el pla de contenció de la Covid-19

Es desinfecta el mobiliari i l'arena cada dia i s'ha fixat un nombre màxim de gandules i de para-sols

19/06/2020

Les platges d’Alcúdia obtenen un certificat que avala el pla de contenció de la Covid-19

Les platges d’Alcúdia són les primeres de l’Estat espanyol a obtenir un certificat de seguretat en contenció de la covid-19. Això vol dir, que la desinfecció i aplicació dels protocols contra el coronavirus estan rigorosament avaluats: “eren conscients que garantir la salut i la seguretat és essencial per a la reactivació econòmica”, ha dit Bàrbara Rebassa, batlessa d’Alcúdia

Perquè això hagi estat possible, l’Ajuntament ha constituït un gabinet Covid-19 amb l’ajuda d’una consultoria externa amb la qual ha fet feina durant 2 mesos en 6 àrees diferents que afecten les platges: gandules, residus, socorrisme, policia local, xibius de platja i esports nàutics. El reforç en la neteja és cabdal en aquest pla. De fet, suposarà un sobrecost d’entre 60 i 70 mil euros. No debades es desinfecta el mobiliari i l’arena cada dia, tal com ha reconegut Celina Álvarez, de l’auditoria Sostenible XXI. També s’ha fixat un nombre màxim de gandules i para-sols i a dia d’avui s’han col·locat només el 30% de les que hi hauria un estiu normal.

Tant essencial és la neteja en l’obtenció del segell SGS, que el personal de brigada, unes 60 persones, funciona al 100% amb torns i tasques redistribuïdes. No només això, sinó que s’ha contractat una empresa externa per fer la desinfecció amb tractors.

19/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT