X

Les platges de Menorca retrocedeixen gairebé 5 metres en els darrers 65 anys

Les platges que presenten un major retrocés són Cala Blanca, Cala en Porter o Son Saura de Ciutadella, que ha perdut més de 34 metres

27/05/2022

Les platges de Menorca retrocedeixen gairebé 5 metres en els darrers 65 anys

Cristina Tomás

En els darrers 65 anys, els arenals de les platges de Menorca han retrocedit gairebé 5 metres de mitjana, però hi ha casos que fins i tot la línia de costa ha retrocedit 35 metres. Són alguns dels resultats de l’estudi “Evolució de la línia de costa de les platges de Menorca” que l’Observatori Socio ambiental de Menorca ha fet sobre 52 platges de l’illa. A la resta de les illes, Mallorca i Formentera són les que més arenals perden.

La línia de costa de la platja de la urbanització de Son Parc, as Mercadal, ha retrocedit -en 65 anys- més de 31 metres. És una de les 4 platges de Menorca que presenta un major retrocés, juntament amb Cala Blanca, Cala en Porter o Son Saura de Ciutadella, que ha perdut més de 34 metres.

Si de les 52 platges analitzades, prop del 70% es troben en retrocés, cal destacar que més d’un 30% han avançat. És el cas des Canutells, a Maó, una de les platges que presenten uns resultats més positius, i que ha guanyat prop de 21 metres, juntament amb Es Bot, a Ciutadella, que n’ha guanyat 17.

L’Informe Mar Balear d’enguany també indica que el 20% de les platges de Mallorca i Formentera mostren un retrocés de la línia de costa des de 2012, mentre que Eivissa ho fa en un 10%.

27/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris