Les proves Cangur reuneixen 15.000 alumnes de les Balears

Inca ha estat la seu inaugural del concurs que vol fomentar l'interès per les matemàtiques entre els joves


Prop de 15.000 alumnes de les Balears han posat avui a prova la seva capacitat matemàtica en les proves Cangur. Una cita que se celebra el mateix dia a tot el món. Té com a objectiu fomentar l’interès per aquests estudis, sobretot entre les al·lotes.

A les Illes, per primera vegada, enguany no es triaran els guanyadors de cada curs, tot i que els tres millors alumnes de 2n de batxillerat tendran la matrícula universitària gratuïta el curs que ve.

Enguany, la seu inaugural de les proves ha estat el Palau Municipal d’Esports d’Inca, que ha aplegat 850 alumnes del nord, el Pla i el Raiguer de Mallorca.

Amb 24 edicions al darrere, la Societat Balear de Matemàtiques ha introduït enguany alguns canvis. Maria Antònia Tugores, coordinadora de les proves, ha explicat que no hi haurà guanyadors per cursos per evitar la competitivitat i despertar més interès, sobretot entre les nines, que ara només representen un 15 per cent dels estudiants inscrits.

Els alumnes han disposat d’una hora i mitja per contestar un test de 30 preguntes, que requereixen habilitats computacionals bàsiques, creativitat i imaginació.

Els tres millors alumnes de segon de Batxillerat tendran la matrícula gratuïta del primer curs de la Universitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |