Un atropellament mortal pel Polígon de Marratxí obliga a aturar el tren
Durant unes dues hores, les línies ferroviàries han estat inoperatives i centenars d'usuaris afectats

La Reserva de Biosfera treballa per prohibir l’accés a algunes coves per impedir la desaparició de colònies
Imatge d'arxiu. /EFE
63Prohibir l’accés a algunes coves per impedir la desaparició de colònies de rates pinyades. Aquesta és la solució per la qual aposta el biòleg i ornitòleg de la Reserva de Biosfera, Fèlix de Pablo, després d’un estudi que constata la crítica situació en la qual es troba aquesta espècie a l’illa. És un dels mamífers més amenaçats, en gran part, per les molèsties que causem els humans. De Pablo explica que la cada vegada major presència de persones a l’entorn natural pot tenir conseqüències important per a les rates pinyades fins al punt de l’abandonament de colònies senceres, com ja ha succeït.
Ja hi ha una prova pilot del Govern en aquest sentit a la cova Na Pulida de Es Migjorn Gran, que està clausurada amb una barrera que sí permet l’entrada i sortida d’aquest animals. La proposta ara és ampliar el nombre de coves i posar un barrera també al barranc d’Algendar i a la zona marítima de Cales Coves.
El risc de desaparició de les rates pinyades és una de les conclusions del Programa de Seguiment de la Biodiversitat de la Reserva de Biosfera de Menorca. Hi ha 27 espècies de mamífers terrestres a l’illa, la majoria dels quals en un bon estat de salut. Destaca la major presència de conills i martes.
Les rates pinyades tenen una funció important a l’hora de combatre la presència de mosquits. Poden ingerir entre 100 i 300 kilos d’insectes al dia, fins a 1.200 mosquits cada hora.
Durant unes dues hores, les línies ferroviàries han estat inoperatives i centenars d'usuaris afectats
'Mallorca Confidencial', que compta amb la participació d'IB3, s'està rodant a diverses localitzacions de Mallorca i Barcelona
Els centres escolars demanen més recursos per atendre infants amb TEA