X

Les rebaixes de gener “oficials” comencen demà dimarts

Segons un informe de l'empresa tecnofinanciera Fintonic, Inditex serà el grup de distribució tèxtil que més vendrà en aquestes rebaixes

06/01/2020

Les rebaixes de gener “oficials” comencen demà dimarts

Les tradicionals rebaixes de gener comencen demà, dimarts, el dia després del Dia de Reis, tot i que des de fa diversos anys moltes empreses han decidit avançar-les per a adaptar-se a la proliferació de fenòmens com el Black Friday.

Entre les empreses que començaran les rebaixes el dia oficial hi ha El Corte Inglés, que les ha fixat entre el 7 de gener i el 29 de febrer.

El grup Inditex, propietari de Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Bershka i Stradivarius, també ha optat per la data habitual i des de demà penjaran els cartells de rebaixes a les seves botigues. No obstant això, els clients que tenguin l’aplicació de les diferents ensenyes del grup i els que optin per fer compres per internet podran accedir a les rebaixes des d’aquesta mateixa tarda.

No obstant això, marques com a H&M han iniciat ja els descomptes. L’empresa sueca va començar la seva primera etapa de rebaixes el dia 2 d’aquest mes.

En la mateixa línia, la signatura de moda espanyola Mango va començar les seves rebaixes el 2 de gener i les prolongarà fins l’1 de març, “fins a esgotar existències”, tant a la botiga física com a la pàgina web.

El grup Tendam (Cortefiel, Pedro del Hierro, Springfield, Women’secret i Fifty) també s’ha avançat al període tradicional i ha començat amb els descomptes a Springfield i Womens’secret l’1 de gener a la pàgina web i a la botiga física el dia 2 de gener.

Segons un informe de l’empresa tecnofinanciera Fintonic, Inditex serà el grup de distribució tèxtil que més vendrà en aquestes rebaixes. Fintonic calcula que els espanyols destinaran una mitjana de 82 euros a comprar a les signatures del grup gallec.

A Inditex li seguiran Primark i Kiabi, amb 34 euros de despesa mitjana, respectivament; Mango, amb 33 euros; C&A, amb 28 euros; i H&M, amb 27 euros.

El sector del comerç afronta les rebaixes de gener amb moderat optimisme, però conscient de la pèrdua de força d’aquest període per la proximitat de fenòmens com el Black Friday i el Ciber Dilluns o els descomptes previs al Nadal, que cada vegada guanyen més pes.

Coincideix amb aquest parer la Confederació Espanyola de Comerç (CEC), que espera elevar les seves vendes un 2% durant les rebaixes d’hivern respecte a l’any anterior.

No obstant això, fonts de la patronal de la gran distribució Anged han subratllat que les rebaixes continuen sent importants per als consumidors i per a les empreses, que poden liquidar l'”estoc” de final de temporada.

Segons Anged, el sector tèxtil està experimentant “canvis molt profunds” perquè la seva evolució ja no depèn d’un “període obligatori” de rebaixes i perquè la seva activitat està influïda per circumstàncies com la irrupció del comerç per internet o pel temps atmosfèric, que fan que no hi hagi només dues temporades, “sinó moltes col·leccions”, la qual cosa exigeix als comerciants comptar amb més períodes per donar sortida a les existències.

En qualsevol cas, la temporada de rebaixes tindrà un impacte positiu en la contractació. Adecco calcula que generarà 125.000 nous contractes, un 5,6% més que en el mateix període de l’any anterior, xifra que Randstad eleva a 163.000, un 2,1% més que en 2019.


Els petits comerços obriran els diumenges fins a les rebaixes

06/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT