X

Formentera continua en nivell d’alerta per sequera

Tot i això, les reserves hídriques de l'Arxipèlag han augmentat molt lleugerament al gener

11/02/2024

Formentera continua en nivell d’alerta per sequera

Redacció

Formentera continua en nivell d’alerta per sequera. Tot i que les reserves hídriques de l’arxipèlag han augmentat del 53 al 54% al gener, l’illa pitiüsa té el nivell més crític en les seves reserves d’aigua, segons ha indicat la Direcció General de Recursos Hídrics. Eivissa també ha patit una forta baixada, del 43 al 39% i manté el nivell de prealerta, com Menorca que baixa dos punts fins al 52%. Mallorca es l’única illa on creixen les reserves, que se situen al 56%.

En el detall per unitats de demanda, s’observa un panorama mixt: Artà, Migjorn, Pla, Menorca i Eivissa han experimentat descensos en les seves reserves, contrastant amb els augments a Manacor-Felanitx, Palma-Alcúdia, Tramuntana nord i sud, i Formentera. En termes d’alerta per sequera, el 91,9% del territori està en prealerta, mentre que només Tramuntana nord, que constitueix el 8,1% del territori, manté una situació de normalitat.

Al gener, les Illes Balears han experimentat un mes amb més pluges del que és habitual, registrant 66,8 litres per metre quadrat (l/m²) i superen així la mitjana històrica de 54,6 l/m². En detall, Mallorca i Menorca van gaudir de condicions més humides, amb precipitacions de 76,1 l/m² i 68,0 l/m² respectivament. En contrast, Eivissa i Formentera van tenir menys pluja del que és habitual, amb 12,5 l/m² i 18,6 l/m², i  queden per sota de les seves mitges històriques.

Aquest mes també es va caracteritzar per temperatures més altes del que s’esperava, amb una mitjana de 12,2ºC, la qual cosa suposa una anomalia de +1,7ºC respecte a la norma.

11/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris