X
30

Les restes fecals del Prat de Son Bou podrien provenir dels centenars d’aus que hi ha en aquesta zona humida

Tècnics de Medi Ambient l'han visitat per certificar que no hi ha risc de contaminació a la mar

04/07/2023

Les restes fecals del Prat de Son Bou podrien provenir dels centenars d’aus que hi ha en aquesta zona humida

La zona de bany de Son Bou (Alaior) no pateix, ara mateix, risc de contaminar-se per les restes fecals detectades a la bassa que hi ha a tocar. Així ho asseguren tècnics de medi ambient que han inspeccionat aquest indret i n’han fet un reconeixement aeri.

La part de la zona humida denominada Prat de Son Bou, que toca a l’arenal, i gairebé arriba a la mar, es troba acordonada des de divendres. La decisió es va prendre després que unes analítiques determinessin que l’aigua d’aquesta bassa presentava una elevada concentració de coliformes fecals, de 18.000 ufc/100 ml. Sobre el seu origen, responsables de Recursos Hídrics descarten que les restes fecals siguin conseqüència d’abocaments procedents de les depuradores que hi ha a la zona… De fet, apunten que els nivells detectats són perfectament compatibles amb la presència en tota aquesta zona humida (de 80ha. i la més gran del sud de Menorca) de centenars d’aus aquàtiques.

Aquesta contaminació no ha arribat a provocar efectes a la mar, segons també s’ha certificat amb analítiques. Però per evitar riscos, per tal que no acabi succeint, Medi Ambient proposa bolcar més sorra al braç de platja que separa l’aigua de la mar de la bassa. O dit d’una altra manera, reforçar la massa d’arena que atura el pas de l’aigua contaminada cap a la zona de bany i així facilitar també la circulació dels banyistes. En qualsevol cas, la decisió depèn de l’Ajuntament d’Alaior, els responsables del qual faran una vista de camp amb el tècnic de Medi Ambient durant els pròxims dies.

04/07/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT