societat

Les restriccions s’amplien a tot el municipi de Vila

S'aplicaràn a partir d'aquest divendres a les 22 hores i durant els propers 15 dies

Les+restriccions+s%27amplien+a+tot+el+municipi+de+Vila

Tot el municipi d’Eivissa aplicarà des d’aquest divendres a les 22 hores i durant 15 dies diverses mesures per a la contenció de la Covid-19. No serà una restricció a la mobilitat, però sí una recomanació “molt intensa” que cal limitar el moviment dels ciutadans, segons ha assenyalat l’assessora tècnica per al desconfinament, Marga Frontera. En total, hi ha prop de 50.000 persones afectades per a l’ampliació de restriccions.

Així, entre altres mesures, els aforaments seran d’un màxim del 25% en restaurants i bars amb espais interiors, llocs de culte i gimnasos.

En relació a la restauració, només podrà haver-hi un màxim de cinc persones per taula i es limiten els horaris comercials fins a les 22.00 hores, amb horaris preferents per a atendre col·lectius de risc.

Les reunions socials també es limiten a cinc persones i estarà prohibit menjar si es produeixen en l’àmbit públic. Seguiran tancats els parcs infantils i prohibides les fires i festes populars.

S’AMPLIEN ELS CRIBRATGES

Per altra banda, l’Àrea de Salut de les Pitiüses amplia els cribratges 8 dies més a Vila i s’estén a tota la població del municipi. Avui, des de les 9 del matí s’estan realitzant les proves PCR al Camió Covid-Exprés situat al Boulevard Abel Matutes. Continuarà en aquesta ubicació fins al divendres, quan es traslladarà, primer al Parc de la Pau per fer les proves els dies 5, 6 i 7 d’octubre, i a Vara de Rey els dies 8 i 9.

La resposta per part de la població ha estat molt positiva. Entre les 9 i les 10 i mitja del matí, ja havien passat unes 40 persones pel camió covid-exprés i la previsió és d’un centenar en tot el dia d’avui. Entre els residents, hi ha diversitat d’opinions.

Les mostres que es recullin s’enviaran a l’Hospital de Son Espases, qui s’encarregarà d’analitzar-les, per posteriorment notificar als interessats el resultat de la prova.

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera prega màxima participació en aquest cribratge destinat a persones entre 15 i 40 anys, a més de les persones cuidadores, ja que és en aquesta franja d’edat on es concentra el major nombre de contagiats sense símptomes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les famílies monoparentals de les Illes no reben encara cap bonificació

El Govern va impulsar una llei autonòmica de suport a aquestes famílies perquè poguéssin gaudir les mateixes ajudes que les...

Un estudi de la UIB demostra que la genètica predisposa a patir malalties mentals

Són malalties cròniques, que avui dia no tenen cura, però amb una medicació adient, els afectats fan vida normal

Alguns turistes alemanys avancen el retorn al seu país per evitar la quarantena

Segons TUI, no hi ha hagut cancel·lacions massives

Els sanitaris que gaudeixin les vacances passat l’estiu tendran 6 dies més extra

La incorporació al juny d'infermeres jubilades per vacunar no han estat suficients per gestionar aquesta nova onada