X

Les serps exòtiques invasores, molt difícils d’extingir

La seva població ha disminuït els darrers anys, tot i que encara n'hi ha una presència important

28/08/2023

Les serps exòtiques invasores, molt difícils d’extingir

18

Amagades dins del tronc d’arbres ornamentals com oliveres i garrovers. Així és com arriben les serps exòtiques a les illes, procedents del Llevant ibèric. Una vegada aquí, s’escampen pel territori , depreden la fauna nativa i comprometen el benestar de l’ecosistema. La prevenció és, per tant, cabdal per frenar aquestes espècies invasores. El decret llei 1.23 aprovat enguany prohibeix la importació d’aquests arbres durant determinats períodes de l’any.

Tot i que cal també un pla de control i erradicació de les ja existents, una iniciativa en la qual la ciutadania juga un paper destacat. I és que, en cas de trobar-ne una a un espai privat, cal telefonar al COFIB perquè ens cedeixin una trampa per caçar-la; en cas de trobar-ne una a un espai públic, es pot fer una foto i enviar la localització a través de l’APP Biodival, elaborada per la Universitat de les Illes Balears. S’encarreguen de dur un registre de la població.

Fa quatre anys i mig que na Maria Febrer estudia les serps invasores, la seva tesi, que ha obtingut la màxima qualificació acadèmica, i conclou la importància dels plans de prevenció per evitar que les espècies exòtiques esdevenguin un perill per al nostre ecosistema.

El becut vermell o la vespa asiàtica són només alguns exemples d’espècies invasores a les Illes que han tengut repercussions mediambientals importants.

28/08/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT