SOCIETAT

Les serps invasores continuen proliferant al Pla de Mallorca

El batle de Sineu diu que la situació és "preocupant" perquè cada pic en troben de més grosses dins el poble


Fa uns dies, el Govern posava en marxa una aplicació mòbil perquè els ciutadans poguessin alertar de la presència d’espècies invasores. No ha passat una setmana i ja n’hem vistes de ben esgarrifadores… Segurament és una de les plagues que més alarma genera entre la ciutadania: les serps. A Sineu ja en comencen a trobar dins el nucli urbà. Dilluns una veïna en va trobar un exemplar de gairebé dos metres de llarg. I no és un cas aïllat.

El batle de Sineu, Tomeu Mulet, ha qualificat la situació de “preocupant” perquè cada vegada se’n veuen més grosses dins el poble. Tot i que no són verinoses, poden atacar se si senten amenaçades.

El Consistori sinever té 10 gàbies per capturar les serps i n’ha encomanat altres 5, davant l’augment de peticions dels veïns.

D’altra banda, per ajudar a combatre la proliferació d’aquests animals, i també la d’altres espècies invasores, els ciutadans tenen ara el seu abast una nova aplicació de telèfon mòbil. El sistema permet donar avís al COFIB quan es detecti una d’aquestes espècies, i l’usuari rebrà tot d’una l’assessorament d’un tècnic especialitzat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |