societat

Les serps invasores continuen proliferant al Pla de Mallorca

El batle de Sineu diu que la situació és "preocupant" perquè cada pic en troben de més grosses dins el poble

Les+serps+invasores+continuen+proliferant+al+Pla+de+Mallorca

Fa uns dies, el Govern posava en marxa una aplicació mòbil perquè els ciutadans poguessin alertar de la presència d’espècies invasores. No ha passat una setmana i ja n’hem vistes de ben esgarrifadores… Segurament és una de les plagues que més alarma genera entre la ciutadania: les serps. A Sineu ja en comencen a trobar dins el nucli urbà. Dilluns una veïna en va trobar un exemplar de gairebé dos metres de llarg. I no és un cas aïllat.

El batle de Sineu, Tomeu Mulet, ha qualificat la situació de “preocupant” perquè cada vegada se’n veuen més grosses dins el poble. Tot i que no són verinoses, poden atacar se si senten amenaçades.

El Consistori sinever té 10 gàbies per capturar les serps i n’ha encomanat altres 5, davant l’augment de peticions dels veïns.

D’altra banda, per ajudar a combatre la proliferació d’aquests animals, i també la d’altres espècies invasores, els ciutadans tenen ara el seu abast una nova aplicació de telèfon mòbil. El sistema permet donar avís al COFIB quan es detecti una d’aquestes espècies, i l’usuari rebrà tot d’una l’assessorament d’un tècnic especialitzat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els Llumets de Maó es connecten amb els més petits des de casa

Els follets màgics substitueixen la davallada del campanar de Santa Maria per una encesa virtual

El Consell de Menorca assumeix que no hi haurà festes de poble i elimina el Jaleo Bus

Aquest pressupost i el del Bus Nit aniran destinats a millorar el servei de transport regular de passatgers

El Govern invertirà 7 milions d’euros a Menorca per renovar les infraestructures de regadiu

Es crearà un sistema de telecontrol de regadius i es repararan les infraestructures i el tram de la canalització d'aigua...

‘Puntades d’esperança’, el record de la solidaritat de les cosidores d’Inca durant el confinament

Un documental que conta la història d'antigues repuntadores que havien perdut la seva feina en el sector del calçat que...