SOCIETAT

Les sobrassades de Llumena d’en Sebastià, preparades per a les torrades de Sant Antoni

Durant aquestes dades assenyalades augmenta la demanda de les sobrassades tendres, però les velles són les que millor es comercialitzen tot l'any


Un dels productes estrella d’aquest petit lloc, al camí de Llumenes, són els embotits artesans. Ja fa 18 anys que l’explotació va abandonar la producció de la llet i avui sobreviu gràcies a la cria de porcs. La carn i xulla i la sobrassada vella s’han convertit en les seves senyes d’identitat.

La finca produeix cada any devers tres tones de carn. Les seves sobrassades són de porc faixat i porc blanc, una mescla que el pagès, Sebastià Pons, ha afinat amb l’experiència. Reconeix que per a aquestes dates, augmenta la demanda de sobrassada tendra, adient per a les tradicionals torrades de Sant Antoni, però que la sobrassada gruixuda vella és la que millor es comercialitza avui en dia.

La producció d’aquesta petita explotació queda a Menorca; de la distribució, se n’encarreguen les cooperatives agrícoles. A més, tenen signat un acord de custòdia agrària amb el GOB, que també n’ha impulsat la comercialització, a canvi d’una gestió sostenible del lloc.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Caty Pascual 11/01/2023

    Son bunissims

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |