X

Les treballadores d’ajuda a domicili de gent dependent d’Eivissa inicien una vaga indefinida divendres

Reclamen que l'empresa no els faci recuperar les hores d'usuaris dependents que, de manera temporal o definitiva, no requereixen els seus serveis, i mentre no els assignin nous usuaris

14/05/2024

Les treballadores d’ajuda a domicili de gent dependent d’Eivissa inicien una vaga indefinida divendres

L’empresa i els treballadores han arribat a diversos acords, però s’encallen en un punt: quan no han d’atendre un usuari, per malaltia, hospitalització o fins i tot per defunció, l’empresa (Domos-VI) vol que les treballadores recuperin les hores de feina que no han fet. Elles entenen que si no s’ha de cobrir un servei, no s’han de recuperar aquestes hores, ja que la treballadora està disponible, “com ho estaria un cambrer en un bar buit”, il·lustra Carmen González, que fa 17 anys que treballa com a auxiliar d’ajuda a domicili.

En les negociacions prèvies, al Tribunal d’Arbitratge i Mediació (Tamib), l’empresa, que desenvolupa un servei externalitzat pel Govern, ha accedit a condonar les hores d’anteriors exercicis, tot i que no les d’enguany. També ha acceptat altres reivindicacions, com ara allargar la jornada de parcial a completa de dues companyes, tot i que el col·lectiu demana que aquesta mesura s’apliqui a tota la plantilla.

Si res no canvia, divendres, les 20 treballadores familiars a domicili d’Eivissa, iniciaran una vaga indefinida. Fonts sindicals han manifestat que estan e espera de conèixer els serveis mínims que es fixaran per a aquesta mobilització, però han avançat que temen que siguin molt amplis, per la naturalesa d’aquest servei, essencial per al dia a dia de persones amb diferents graus de dependència i que requereixen ajuda en la higiene o en altres tasques bàsiques.

14/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris