X

Les xarxes veïnals d’ajuda que han sorgit a molts municipis amb la pandèmia opten a premi

Inca, Pollença i Artà són alguns dels municipis que opten al premi a la millor organtizació veïnal 2020

04/11/2020

Les xarxes veïnals d’ajuda que han sorgit a molts municipis amb la pandèmia opten a premi

Imatge d'arxiu d'una de les campanyes de donació d'aliments que els veïnats varen fer a Inca durant el primer Estat d'Alarma.

14

Des dels inicis de la pandèmia les xarxes de voluntaris i d’ajuda entre veïnats s’han activat a pràcticament tots els municipis. I enguany, en el marc dels Premis al Voluntariat, el Govern guardonarà i premiarà amb 3.000 euros una d’aquestes fórmules de col·laboració ciutadana.

Inca, Pollença o Artà son alguns dels candidats a fer-se amb el premi a l’organització veïnal. Un premi dotat amb 3.000 euros que també és un reconeixement a aquesta feina silenciosa que ha mogut mans i consciències per fer que ningú no passàs fam. “He comprovat que el poble de Pollença és molt solidari, de fet hem tengut més demanda de persones que volien ser voluntàries que persones que demanaven ajuda, hem atès 16 persones i hem tengut 10 voluntaris actuant i 10 més en reserva”, explica Stephan Muller, un dels coordinadors del projecte Pollença Voluntària.

D’una manera semblant, al Llevant de Mallorca, va sorgir Som Col·lectiu Artà. Na Bel Deià, és una de les coordinadores de la xarxa de voluntaris i reconeix que els voluntaris artanencs han ajudat moltes famílies.”Comptam amb 31 persones voluntàries a Artà i 5 a la Colònia de Sant Pere i les famílies ateses ja són 151, uns números bastant elevats si tenim en compte la població del municipi”, explica.

I és que gran part dels voluntaris implicats creuen que per sortir enfortits d’aquesta crisi cal que els ciutadans col·laborin més uns amb els altres. “Les 70 persones que ens hem ajuntat per fer mascaretes i bates hem donat una mà, dins les nostres possibilitat, clar. Ja sabem que fer mascaretes no salva la vida a ningú però ajuda. I maldament sigui una ajuda petita, és una ajuda”, conclou Francisca Moyà, una de les voluntàries del projecte Inca Repunta.

04/11/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT