X

Les zones turístiques concentren el 20% dels inquilins morosos a les Balears

A Espanya la xifra es troba al 18% del total

21/06/2018

Les zones turístiques concentren el 20%25 dels inquilins morosos a les Balears

Foto d'arxiu. /EUROPA PRESS

Redacció

Les zones turístiques concentren el 20% dels inquilins morosos, segons es desprèn de l’últim estudi sobre ‘Morositat en Arrendaments Urbans‘ realitzat pel Fitxer d’Inquilins Morosos (FIM).

Com a exemple, destaquen les Balears on les inscripcions d’inquilins morosos amb nacionalitats estrangeres suposen aquesta xifra del total dels registres de la comunitat.

Aquestes zones cobren protagonisme pel volum que concentren especialment en destinacions de costa, on cada any milers de persones arriben a aquests municipis a treballar de manera temporal en els mesos d’estiu. En la seva majoria opten pel lloguer com a opció durant els mesos en els quals s’estén el seu contracte laboral i arriben a suposar el 18% del total dels inquilins morosos registrats.

Un altre dels motius que influeix en els retards i impagaments del lloguer és l’augment dels preus en els mesos de temporada alta en aquestes zones. “Existeixen zones, principalment les més demandades pels turistes, on existeix molta dificultat per llogar un habitatge i, davant tal situació, acaben arrendant immobles amb uns preus als quals després no van a poder fer front”, ha afirmat el director d’Estudis i Qualitat de FIM, Sergio Cardona.

A això s’uneixen els ciutadans estrangers que visiten cada any Espanya i que també tens problemes amb el pagament de les seves obligacions amb el lloguer arribant a suposar el 4% de les inscripcions en el fitxer durant 2017. Aquesta dada, s’ha incrementat en aquelles zones on hi ha major nombre de turistes estrangers que opten pel lloguer per passar les seves vacances a Espanya.

“Encara que sigui un lloguer temporal, no cal baixar la guàrdia, ja que pot causar el mateix trastorn que una altra que *arrenda un immoble per a un llarg temps”, assenyalen des de FIM, que recomana preses mesurades preventives per conèixer què tipus d’inquilí s’ha interessat per l’immoble abans de tancar l’operació.

21/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris