societat

L’esbucament de les barraques de Son Banya, posposat un dia més

Dins un dels habitatges hi havia més planxes de fibrociment de les que havien previst i això ha endarrerit les tasques

L%27esbucament+de+les+barraques+de+Son+Banya%2C+posposat+un+dia+m%C3%A9s

La retroexcavadora se n’ha anat del poblat sense haver tomat cap barraca. Després de tot el dematí esperant, no s’han pogut iniciar les tasques d’enderrocament de les tres cases d’aquest carrer cinc de Son Banya.

El problema amb què s’han trobat els operaris és que la primera barraca que s’havia de tomar comparteix estructura amb l’habitatge del veïnat. Si l’esbuquen sense assegurar-la prèviament, hi podria haver risc d’esfondrament. A més, en aquesta casa s’han trobat moltes més planxes de fibrociment amb amiant de què es pensaven. Això ha fet endarrerir les feines. Retirar-les és una passa prèvia a esbucar les cases. L’amiant és altament tòxic i pot resultar cancerigen, per això els operaris anaven protegits amb aquests vestits.

Els veïnats de Son Banya han seguit ben de prop les tasques dels operaris. L’ambient al poblat ha estat molt tranquil fins que els veïnats han protestat. S’han molestat quan els mitjans han enregistrat l’interior del poblat.

Moment en què ha hagut d’intervenir la Policia Nacional, que han vetlat per la seguretat dels operaris, juntament amb agents de la Policia Local. Amb aquestes tasques s’ha iniciat aquest dimecres el desmantellament del poblat de Son Banya, cinc mesos després del que estava previst inicialment.

Aquest dimecres ha començat el reallotjament de les 17 famílies que se’n van voluntàriament. Les 28 que hi queden, començaran a rebre ordres de desallotjament a partir de mitjan setembre i, llavors, continuarà l’esbucament que acabarà a finals d’any. Després, començaran nous plans de desallotjament i enderrocament fins a finals de 2020, quan hauran desaparegut les 117 barraques que hi ha ara Son Banya.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Treballadors interins i amb contractes temporals demanen que es regularitzi la seva situació laboral

Hi ha gent que encadena aquest tipus de contractes des de fa més de 30 anys

Salut té previst arribar a inocular 20.000 dosis diàries aquesta setmana

Tot i així, Balears continua a la coa de la vacunació

Cinc anys de la llei de fosses

En aquest període de temps s'han excavat 17 fosses, s'han exhumat 161 cossos i identificat a 30 persones. En concret, en el marc d'aquesta Llei de Fosses han estat localitzats...

Menorca importa un model aragonès per donar un ús temporal a solars i edificis buits

El Consell trasllada la proposta a tots els ajuntaments de l'illa