societat

L’escorxador de Ciutadella desobeeix la prohibició de matar pollastres ecològics

Les conselleries d'Agricultura i Salut mantenen oberts dos expedients per deficiències en l'etiquetatge i la traçabilitat


L’escorxador municipal de Ciutadella ha estat sacrificant pollastres ecològics malgrat la prohibició del Govern, que fa un mes va informar l’ajuntament que aquests animals no poden entrar a les seves instal·lacions. Un fet que confirmen el mateix ajuntament i també els productors. L’activitat continuaria, per tant, a dia d’avui, de portes a dintre, amb el sacrifici setmanal d’una quarantena de pollastres ecològics procedents de finques de Menorca. Aquí es maten també, un cop al mes, les aus procedents de Mallorca, on no hi ha cap escorxador autoritzat per matar-les.

La prohibició del Comitè de Qualificació, depenent del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica, que duu data de 2 d’octubre, se sustenta en deficiències en la traçabilitat. I és que la carn ecològica ha de tractar-se abans que la resta per evitar-ne la contaminació. L’òrgan col·legiat de la Conselleria actuà arran de les denúncies dels productors menorquins.

En la mateixa resolució del Govern s’informa que s’han trobat una sèrie d’etiquetes incorrectes procedents de l’escorxador. Els veterinaris que han fet la inspecció han detectat errades en l’etiquetatge, on no s’hauria especificat ni la procedència de la carn ni la seva qualitat d’ecològica. El consistori assegura, per la seva banda, que aquestes deficiències ja s’han resolt. Els carnissers, però, no ho veuen tan clar.

L’expedient obert per l’òrgan competent en la certificació dels productes agroalimentaris ecològics a les Illes s’afegeix al que Sanitat manté actiu per l’estat deficient de les instal·lacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Augmenta el nombre de socis dels clubs de navegació de les Illes

La fórmula per navegar sense ser propietari creix arran de la pandèmia

L’art il·lumina els carrers de Ses Salines i de Porreres

La primera edició de ArtinSal i la cinquena edició de TastArt han entretingut als veïns i visitants dels municipis

Troben mort un home al seu edifici a Palma

Les primeres perquisicions indiquen que podria sofrir síndrome de Diògenes

‘El Joc del Calamar’ arriba als patis de primària de les Balears i encén el debat entre els adults

La psicòloga Marga Vives explica que aquest és un tema que es repeteix de tant en tant. "No és res diferent al...