societat

L’escorxador de Ciutadella desobeeix la prohibició de matar pollastres ecològics

Les conselleries d'Agricultura i Salut mantenen oberts dos expedients per deficiències en l'etiquetatge i la traçabilitat

L%27escorxador+de+Ciutadella+desobeeix+la+prohibici%C3%B3+de+matar+pollastres+ecol%C3%B2gics

L’escorxador municipal de Ciutadella ha estat sacrificant pollastres ecològics malgrat la prohibició del Govern, que fa un mes va informar l’ajuntament que aquests animals no poden entrar a les seves instal·lacions. Un fet que confirmen el mateix ajuntament i també els productors. L’activitat continuaria, per tant, a dia d’avui, de portes a dintre, amb el sacrifici setmanal d’una quarantena de pollastres ecològics procedents de finques de Menorca. Aquí es maten també, un cop al mes, les aus procedents de Mallorca, on no hi ha cap escorxador autoritzat per matar-les.

La prohibició del Comitè de Qualificació, depenent del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica, que duu data de 2 d’octubre, se sustenta en deficiències en la traçabilitat. I és que la carn ecològica ha de tractar-se abans que la resta per evitar-ne la contaminació. L’òrgan col·legiat de la Conselleria actuà arran de les denúncies dels productors menorquins.

En la mateixa resolució del Govern s’informa que s’han trobat una sèrie d’etiquetes incorrectes procedents de l’escorxador. Els veterinaris que han fet la inspecció han detectat errades en l’etiquetatge, on no s’hauria especificat ni la procedència de la carn ni la seva qualitat d’ecològica. El consistori assegura, per la seva banda, que aquestes deficiències ja s’han resolt. Els carnissers, però, no ho veuen tan clar.

L’expedient obert per l’òrgan competent en la certificació dels productes agroalimentaris ecològics a les Illes s’afegeix al que Sanitat manté actiu per l’estat deficient de les instal·lacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els vesins de Cala de Bou recuperen el subministrament d’aigua

Durant tot el dia operaris d'Aqualia han treballat per reparar l'avaria

El Consell entrega dels Lliuraments d’honor i distincions de l’Illa de Mallorca

Coincidint amb el 40 aniversari de la institució s'ha retut homenatge també als exconsellers

La vida per un ‘like’

Centrats, moltes vegades, a posar en risc la seva integritat física, els reptes virals són un dels perills més subestimats entre els nostres menors. La prevenció i la conscienciació són...

El TSJB ordena una prova pericial per veure si els mòbils de Kiko Mestre i Blanca Pou foren examinats

Es vol saber si s'extragué informació mentre estaven sota custòdia policial