X

L’esfondrament d’una casa i nombroses inundacions: el Llevant de Menorca s’enduu la pitjor part de les pluges

A Maó, han caigut més de 150 litres en poc més de 12 hores. L'Aemet manté l'avís groc per tempestes fins dissabte dematí

07/10/2022

L’esfondrament d’una casa i nombroses inundacions: el Llevant de Menorca s’enduu la pitjor part de les pluges

L’esfondrament de la teulada d’una casa del centre de Maó és l’incident més greu que s’ha produït a Menorca, com a conseqüència de les fortes pluges. Se n’ha hagut de desallotjar una dona, que no ha patit lesions, i també el restaurant del costat. És una de les nombroses actuacions que han hagut de fer els Bombers a diferents indrets de l’illa, on s’han produït, sobretot, inundacions.

Aquesta vegada, però, la part de Llevant n’ha estat la més afectada. L’aigua s’ha acumulat als carrers del polígon i és que, en 12 hores, han caigut a Maó més de 150 litres. Els horts i els camins per accedir als Vergers de Sant Joan han quedat completament negats i el Torrent des Gorg ha estat a punt de desbordar-se.

A Alaior, s’ha vist afectada l’església de Santa Eulàlia, com conseqüència d’un llamp, i aquest hotel de Son Bou ha quedat amb la sala de reunions inundada. També s’ha hagut d’actuar a nombroses plantes baixes, com ha ocorregut a Ferreries, on també s’ha filtrat aigua al poliesportiu i a una escola.

A Sant Lluís, la depuradora tampoc ha pogut absorbir tota l’illa i s’ha desbordat. El mateix ha passat a un viver del municipi, que ha quedat negat. També hi ha hagut avaries elèctriques a les urbanitzacions d’aquesta localitat, i a altres zones, com Cala en Porter i Sant Climent.

La pluja ha donat una petita treva aquest divendres capvespre, però l’Aemet manté l’avís groc per tempestes fins demà, dissabte, al matí.

07/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT