X

L’esglèsia de Santa Eulàlia d’Alaior viu la seva particular Festa de la Llum

Coincidint amb la celebració de la patrona, la rosassa dibuixa cada capvespre efectes lumínics, fins que divendres es convertirà en un 8 perfecte

13/02/2024

Redacció

L’esglèsia de Santa Eulàlia d’Alaior viu aquesta setmana la seva particular Festa de la Llum, coincidint amb la celebració de la seva patrona. La rosassa del temple dibuixa cada capvespre diferents efectes lumínics, fins que divendres es convertirà en un 8 perfecte.

Durant uns minuts es projecta el vitrall de la rosassa principal dins el rosetó que hi ha darrere de l’altar. El fenomen de la rosassa a l’església de Santa Eulàlia d’Alaior, coincideix amb el mateix dia en què se celebra la seva festivitat, el 12 de febrer. Falten fonts documentals, però, per saber si és un efecte intencionat dels constructors i vitrallers.

Més d’un centenar de persones no es varen voler perdre aquest espectacle. La projecció de la rosassa segons el dia i l’època de l’any s’ha investigat i documentat durant el 2023. Aquesta setmana, l’església obrirà cada dia a partir de les 16.30 hores per poder contemplar aquest espectacle. Divendres, es formarà un 8 a la paret de l’altar.

13/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris