Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

L’espectacle de la boira, la neu i sortida del sol des del puig de Randa

L%27espectacle+de+la+boira%2C+la+neu+i+sortida+del+sol+des+del+puig+de+Randa

Imatges des del puig de Randa, Mallorca, del programa Méteo, Temps i Natura. /IB3 Notícies


A cavall entre un inici de setmana mogut i la previsió d’un cap de setmana de canvis en el temps, la calma d’avui divendres s’ha traduït en bancs de boira matinal.

Es tracta d’un tipus de boira conegut com a boira de radiació. En nits de cel clar i vent en calma, la superfície perd calor per radiació. L’aire en contacte amb el sòl també es refreda fins al punt de condensació i apareix la boira, formada per gotetes minúscules d’aigua. En aquests casos pot ser relativament compacta, i reduir la visibilitat a pocs metres. No té un gran desenvolupament vertical (en el cas d’avui, desenes de metres) però s’estén horitzontalment, en zones planes i fondalades, centenars de kilòmetres quadrats… i ocupa bona part de l’interior de Mallorca.

Les muntanyes queden per damunt la capa de boira i, precisament, des del Puig de Randa, aquest divendres les càmeres de Méteo, Temps i Natura han gravat aquestes imatges. La serra de Tramuntana ofereix també una imatge curiosa, amb la boira als peus i la neu als cims. La combinació de boira, neu i sortida de sol ha esdevingut tot un espectacle.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Submergits dins un episodi de calor extrema

Durant les properes 48 h les temperatures seran notícia, tant les diürnes com les nocturnes. Podrem respirar a partir de diumenge.

Les altes temperatures eleven a “extrem” el risc d’incendi a les Balears

Durant el dia d'avui, es registraran màximes de 40ºC a l'interior de Mallorca i de 37ºC a Menorca i Eivissa

Mallorca, en alerta taronja per altes temperatures

A zones com el Pla i el Raiguer es podria arribar als 38ºC. El conjunt de les Balears registraran fins diumenge la punta de calor més destacable de l'estiu