X

L’esquerra critica que les conclusions de la comissió del Parlament siguin dos dies abans de les eleccions europees

També s'ha aprovat habilitar els dissabtes per fer compareixences. Això ha estat amb els vots favorables de PP i Vox, els vots en contra del PSIB i l'abstenció de Més per Mallorca

17/05/2024

L’esquerra critica que les conclusions de la comissió del Parlament siguin dos dies abans de les eleccions europees

La comissió d’investigació ha aprovat habilitar els dissabtes per fer compareixences. Això ha estat amb els vots favorables de Partit Popular i Vox, els vots en contra del Partit Socialista i l’abstenció de Més per Mallorca. També s’ha aprovat fer petites modificacions en el pla de treball i que les conclusions siguin redactades i aprovades el divendres 7 de juny. Aquest punt ha generat polèmica perquè des de l’esquerra han acusat Partit Popular i Vox de voler condicionar les eleccions europees que són el diumenge 9 de juny.

El PP ha afirmat que això és una falta de respecte mentre que Vox s’ha defensat dient que els ciutadans han de poder anar a votar de manera lliure i amb el coneixement de tota la informació.

Aquest divendres també ha comparegut María Dolores Alemany, treballadora de l’àrea de recursos materials de la secció de compres del Servei de Salut d’IbSalut, que ha admès que una màscara KN95 no és una FFP2, encara que en pandèmia van ser equiparades per l’Estat, però ha subratllat que quan va esclatar la pandèmia de coronavirus “era això o res”.

Context d’emergència

Alemany, que va ser responsable de recursos materials en l’àrea de compres del IbSalut, ha defensat en la comissió de recerca del Parlament que la compra de màscares a l’empresa Soluciones de Gestión, investigada per l’Audiència Nacional, es va fer de manera correcta en el context d’emergència de la pandèmia.

A preguntes dels grups parlamentaris, Alemany ha explicat que les ofertes que es rebien es tramitaven ràpidament i que només es rebutjaven les que aportaven documentació falsa o només en xinès. En el cas de l’empresa vinculada a la suposada trama, complia amb tots els requisits quant a documentació, per la qual cosa es va acceptar, a més, per l’escassetat de material.

Proveïdors habituals

En aquest punt, la treballadora de l’IbSalut ha fet esment al fet que es van poder afrontar les primeres setmanes de pandèmia perquè a la fi de 2019 es van duplicar demanats de màscares davant les informacions que arribaven de la Xina. “Al febrer els nostres proveïdors habituals es van paralitzar i gràcies a Déu van arribar aquests avions”, ha apuntat.

La sessió d’aquesta comissió ha estat maratoniana. De fet, ha començat a les 9 del matí. Aquest divendres un pèrit de l’empresa Soluciones de Gestión ha afirmat que el Govern de Francina Armengol va equivocar-se quan va retirar de circulació les mascaretes que varen ser emmagatzemades, perquè segons ha dit aquest pèrit, aquestes mascaretes haurien salvat vides.

17/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT