X

L’esquerra de Cort abandona el ple després d’una frase del regidor Deudero a Truyol: “Me gusta la fruta”

La portaveu de Més ha demanat que es retiri de l'acta l'"insult" cap a la seva persona

30/11/2023

L’esquerra de Cort abandona el ple després d’una frase del regidor Deudero a Truyol: “Me gusta la fruta”

Picabaralla al ple de l’Ajuntament de Palma per unes paraules del regidor de Mobilitat. Els regidors de Més per Palma i Unides Podem, primer, i després del PSOE han abandonat aquest dijous el ple després que el regidor de Mobilitat, Antoni Deudero, hagi dit a la portaveu de la formació ecosobiranista, Neus Truyol, “me gusta la fruta”, en acabar la seva intervenció durant el debat de l’eix cívic de Cotlliure. Després de la frase, Truyol ha demanat la retirada de l’acta de l'”insult” cap a la seva persona, amb el suport de la resta de la bancada d’esquerres. En aquesta línia, la portaveu del PSOE de Palma, Rosario Sánchez, també ha sol·licitat la retirada de la frase.

Aquest “me gusta la fruta” fa referència a les justificacions que va ironitzar Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, durant el debat d’investidura de Sánchez, quan en un moment en què les càmeres de la cambra l’enfocaven, es va intuir que deia un insult al president espanyol. Això, després que Sánchez va carregar contra el germà d’Ayuso per presumpta corrupció.

Aquí a Palma, avui, el batle, Jaime Martínez, ha rebutjat la petició de retirar la frase, perquè entén que no s’ha insultat ningú a la sala de plens i ha demanat “respecte” a l’oposició. En aquest context i després d’uns minuts de tensió, s’ha decretat un recés del ple, en el qual Truyol s’ha acostat a Deudero per a demanar-li explicacions i que reconegués l’insult. La portaveu de Més també ha demanat al batle que “agafi els seus regidors” i “posi ordre”, i minuts després ha abandonat la sala junt amb altres regidors del seu equip i Unides Podem.

Per la seva banda, la portaveu socialista, Rosario Sánchez, ha reclamat la suspensió del ple, perquè ha entès que no es pot celebrar amb l’absència dels regidors que han abandonat la sala. “El que ha passat és molt greu. Hi ha hagut una escalada de to en els debats fins que hem arribat fins aquí, això ens ha fugit de les mans. Com a grup ens agradaria que aquesta situació es pugui reconduir per respecte a la institució i als ciutadans”, ha dit Sánchez, que ha lamentat “profundament” aquest “espectacle”.

Amb tot, el batle ha rebutjat la suspensió, argumentant que ha intentat que els regidors que n’havien sortit tornessin a entrar. “El ple no se suspendrà, la persona que s’ha ofès no ha volgut tornar”, ha afirmat. Després d’això, la bancada socialista s’ha unit als regidors de Més i Unides Podem, i ha abandonat el ple.

30/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris