eivissa

L’estabilitat del nombre de positius a zones restringides de Vila preocupa els experts sanitaris

La incidència de casos aquesta darrera setmana mostra una davallada a Sant Antoni

L%27estabilitat+del+nombre+de+positius+a+zones+restringides+de+Vila+preocupa+els+experts+sanitaris

Després d’una setmana de noves restriccions als nuclis urbans de Vila i Sant Antoni també toca fer balanç. La incidència de casos aquesta darrera setmana mostra una davallada a Sant Antoni mentre que a Eivissa no hi ha canvis significatius. Tot i així des del Govern asseguren que encara és aviat per plantejar una relaxació de mesures a Sant Antoni i esperen no haver-les d’endurir a Vila i en aquest sentit apel·len a la col·laboració ciutadana.

L’únic canvi previst per aplicar a partir de dissabte a les zones restringides d’ambdós municipis és l‘obertura de centres esportius i de culte amb un aforament, això sí, del 25 per cent.

El govern insisteix que la situació epidemiològica a l’illa d’Eivissa és preocupant mentre que l’àrea de salut Pitiüsa llença un missatge de tranquil·litat respecte de l’ocupació de l’Hospital on, diu, es troben lluny de la saturació i els ingressos han davallat.

La taxa de positivitat fa referència al percentatge de positius respecte del total de persones sotmeses a la PCR. A l’illa d’Eivissa avui és del 9,8 per cent mentre la mitjana balear és de 5 per cent. Però a la zona restringida de Vila es troba entorn el 15 per cent. El Govern anima la ciutadania a participar en els cribratges que s’allargaran dos dies més entre la població d’entre 15 i 40 anys amb la realització voluntària de PCRs, dilluns a Eivissa i dimarts a Sant Antoni

Per part seva, l’Àrea de Salut Pitiüsa assegura que el nombre total de pacients ingressats a l’hospital per COVID ha davallat aquesta setmana, tot i que els pacients d’UCI ha pujat de 4 a 6. L’ UCI a Can Misses actualment acull 15 llits, però aquests es podrien ampliar fins als 44.

El perfil del pacient d’UCI avui a Can Misses és un home de 56 anys que presenta pluripatologies i que ha desenvolupat una pneumònia bilateral.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Donen positiu 3 migrants arribats aquest cap de setmana

Han fugit dos migrants d'una pastera anterior que estaven passant la quarantena

Santa Eulària retorna posidònia i arena a les seves platges

Volen crear barreres naturals que protegeixin el litoral contra els temporals d'hivern

Els sanitaris d’Eivissa demanen millora en les condicions per evitar la fuita de professionals

Lamenten que la llista d'espera per intervencions quirúrgiques se'n va a més de 7 mesos