societat

L’Estat delimita la superfície i els usos permesos en aigües exteriors de sa Dragonera

Es permetrà la flota d'arts menors, però estarà prohibida la pesca d'arrossegament

L%27Estat+delimita+la+superf%C3%ADcie+i+els+usos+permesos+en+aig%C3%BCes+exteriors+de+sa+Dragonera

El Ministeri de Pesca ha tret a exposició pública l’ampliació de la reserva marina de Sa Dragonera, a Andratx. En delimita la zona d’aigües exteriors que no estava inclosa i en regula els usos. Hi estarà prohibida la pesca submarina, i pels pescadors professionals, la pesca d’arrossegament.

La zona nova que es protegeix de la reserva marina de sa Dragonera és la de ponent, la de les aigües exteriors que pertany al Govern espanyol. La part interior, declarada al 2016, queda igual. Pels pescadors professionals s’autoritzen una sèrie d’activitats per la flota d’arts menors de la Confraria d’Andratx. Els professionals de la flota d’arts menors de la Confraria sortiran a la mar de dilluns a divendres amb embarcacions de màxim 10 metres d’eslora, i 3 tripulants per barca.

El que estarà completament prohibit és la pesca d’arrossegament i les activitats de palangre i superfície que efectua la flota de la península. Per a la resta d’usuaris de la mar, es vol restringir el fondeig d’embarcacions, reduir al mínim la velocitat de navegació, l’ús de motos aquàtiques i la pesca submarina. I només es podrà pescar dimarts, dijous, caps de setmana i festius.

No es permetrà la pesca submarina, i la pesca recreativa s’autoritza, però amb limitacions. Només es podrà pescar un exemplar diari per persona de 10 espècies, com el llobarro, l’anfós o l’esparrall. També s’han catalogat 16 espècies protegides que en cas de captura accidental s’hauran d’amollar a la mar. Tintorera, cabra de mar o pop.

Amb la finalitat de dificultar la venda fraudulenta de peix procedent de pescadors d’esbarjo, s’estableix en aquest ordre l’obligació de marcar els exemplars capturats de certes espècies considerades de valor comercial. La marca ha de ser un tall en el lòbul inferior de l’aleta caudal del peix, marca que ha de fer-se acte seguit després de la seva captura. Els peixos subjectes a aquesta senya són la serviola, el gall de Sant Pere, el déntol, cap-roig, anfós, corball i corbina. Tot i que la gestió és del Ministeri de Pesca, qui n’efectuarà la vigilància és la comunitat autònoma.

Pel que fa als centres de busseig i als particulars, hauran de sol·licitar permís per poder dur a terme activitats subaquàtiques en aquest indret del litoral balear per efectuar per exemples immersions controlades que no són tan agressives. Les pràctiques d’escoles de busseig estaran prohibides.

S’espera que la figura de protecció quedi constituïda les pròximes setmanes després d’anys de reivindicacions de la confraria de pescadors d’Andratx.

Per a les confraries de pescadors, la pròxima passa ha de ser la protecció de la zona de Tramuntana, on hi ha problemes de recursos pesquers.


No es podrà pescar sense permís en aigües exteriors de Sa Dragonera

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Ángel López Mondéjar 05/12/2019

    Sres. Periodistas: en su artículo que afirman “que pertany al govern espanyol”…, sólo una observación importante, al gobierno español no le pertenece nada, en su caso al Estado español. El gobierno sólo son el Presidente, Vicepresidente y Ministros…..nada más y nada menos. Saludos.

darrers sumaris


més contingut relacionat

Confirmades les indentitats de 4 cossos exhumats a les fosses de Llucmajor i Marratxí

Fins ara ja són a 25 el nombre de cossos exhumats i indentificats a les Balears

Vicente Juan Segura deixa de ser el bisbe d’Eivissa

Aquest divendres parteix cap a València, on s'incorporarà com a bisbe auxiliar del cardenal arquebisbe Antonio Cañizares.

El Suprem declara vàlida l’hora de religió a Primària

El Bisbat de Mallorca havia interposat un recurs contra aquesta ordre

Negociacions a 3 bandes per un reglament unificat del taxi a Eivissa

L'objectiu és que l'aplicació del servei de taxi amb GPS quedi regulat abans de l'estiu.