economia

Escrivá no descarta millorar les prestacions d’atur dels fixos discontinus

El ministre de la Seguretat Social aborda l'allargament dels ERTOs amb el Govern i els hotelers

Escriv%C3%A1+no+descarta+millorar+les+prestacions+d%27atur+dels+fixos+discontinus

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, s’ha mostat favorable a un canvi legal per permetre que els treballadors fixos discontinus del sector turístic que no hagin cotitzat prou mesos per mor de la crisi turística puguin continuar reben la prestació. “És una via que hem d’estudiar, cal trobar una solució tècnica per als fixos discontinus”, ha dit Escrivá.

El ministre s’ha reunit amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, el conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, i una àmplia representació del sector hoteler de les Illes Balears, incloent-hi les patronals FEHM i ACH i els màxims executius de Meliá Hotels, la cadena Riu i Iberostar. Han abordat amb José Luis Escrivá les mesures de suport necessàries per pal·liar la crisi sense precedents del sector turístic balear, tant des del punt de vista empresarial com dels treballadors.

Després de la trobada, Escrivá ha dit que  el govern central estudia l’extensió dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) més enllà del setembre, una petició unànime dels agents socials de les Illes. “Els ERTOs han arribat per romandre estructuralment Espanya”, ha dit Escrivá.

Escrivà ha assegurat que del milió de treballadors que continuen en expedient de regulació de llocs de feina temporal, el 8% (uns 80.000 treballadors) correspon a les Balears. El ministre s’ha compromès a cercar solucions adaptades a les circumstàncies de l’arxipèlag.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els ajuntaments eivissencs aposten ara per regular els ‘beach clubs’

Josep Marí Ribas, batle de Sant Josep, adverteix que s'haurà d'anar amb compte a l'hora de fer-ne la redacció

Un 25 per cent dels lloguers de temporada han passat a ser anuals en el darrer mes i mig a Eivissa

La caiguda dels preus del lloguer a l'illa durant el tercer trimestre es xifra en un 13,7 per cent

La restauració del Port de Sóller veu perillar encara més els seus negocis amb les noves mesures

Els locals aposten pel client local, tot i la difícil situació

La restauració, preocupada per les noves restriccions

A partir d'avui, queda prohibit fer servir la barra a tots els restaurants, bars i cafeteries de Mallorca i Eivissa. Els restauradors veuen amb preocupació com el seu sector no...