X

L’Estat permet a Balears prohibir la circulació de vehicles dièsel a partir de 2025

El Govern demanarà al Ministeri fer efectiva la llei aprovada aquest dijous al Congrés, encara pendent de ratificar al Senat

09/04/2021

L’Estat permet a Balears prohibir la circulació de vehicles dièsel a partir de 2025

El Govern demanarà al Ministeri de Transició Ecològica fer efectiva la prohibició dels vehicles diesel a partir del 2025. L’aprovació aquest dijous al Congrés dels diputats de la llei de Canvi Climàtic, pendent ara de ratificar pel Senat, atorga a Balears la capacitat per ser més ambiciosa a l’hora de prendre mesures per mitigar l’efecte hivernacle en considerar-se un territori vulnerable.

Ara sí, a través de la llei estatal, que es tramita per via d’urgència, es pot aixecar la suspensió des articles de la normativa autonòmica que van quedar paralitzats per l’amenaça d’inconstitucionalitat que havia advertit Madrid.

L’única condició serà que ara l’executiu autonòmic haurà de sol·licitar autorització al Ministeri per fer efectiva la prohibició dels diesel d’aquí a menys de 4 anys. Des de la Conselleria asseguren que tan bon punt es publiqui al BOE faran la pertinent instància.

La llei preveu altres mesures com que per al 2040 ja no es venguin cotxes contaminants i reduir la presència dels gasos d’efecte hivernacle pràcticament fins a zero l’any 2050, entre d’altres.

09/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT