política

L’Estat qüestiona ara la constitucionalitat de l’article que contempla l’ampliació dels hotels fins a un 10%


La polèmica sobre l’ampliació dels hotels arran del decret de reactivació econòmica que aquesta setmana va aprovar el Parlament com a llei no ha acabat. I això perquè l’Estat qüestiona ara la constitucionalitat de l’article que contempla tant l’ampliació dels hotels fins a un 10 % com el creixement d’edificacions fora d’ordenació urbanística. Avui els butlletins oficials tant de l’Estat com de les Illes Balears publiquen un acord bilateral que els emplaça a una reunió per resoldre les discrepàncies sobre la constitucionalitat, no només d’aquest punt sinó d’11 articles més del decret.

El Govern interpreta que el decret de mesures econòmiques s’ha convertit en llei i que durant la tramitació parlamentària aquestes discrepàncies sobre la constitucionalitat s’han resolt. Però, per exemple, l’article que permet l’ampliació dels hotels, sobre el qual l’Estat expressa els seus dubtes, no s’ha modificat substancialment.
Més per Menorca és l’unic partit de tot el Parlament que va votar en contra d’aquest article i, per tant, el seu portaveu, Josep Castells, confia que l’Estat es posi ara de part seva.

Fonts jurídiques consultades per IB3 Ràdio indiquen que, tot i que el decret hagi esdevingut llei, la seva vigència ja ha generat situacions de dret la constitucionalitat de les quals ha d’analitzar-se, si és voluntat de l’Estat. En cas que així ho decideixi la Comissió Bilateral, el Govern haurà de presentar al Parlament les modificacions de la llei que siguin oportunes per corregir-ho.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més per Mallorca demana la compareixença d’Aina Calvo

Segons els ecosobiranistes, l'executiu central ha de donar explicacions pel maltractament

Canvi de batlia a Maria de la Salut

Els dos grups es repartiran la batlia: fins el setembre de 2022 ho serà Bernat Quetglas i els darrers 9 mesos de legislatura, ho serà Jaume Ferriol, del PP

El Govern no va complir amb la regla de despesa de 2018

L'informe de la Sindicatura de Comptes així ho constata

El Partit Socialista defensa que els pressupostos de l’Estat són positius per a les Illes

El Partit Popular critica que l'executiu central només ha pressupostat 2 milions dels 237 pendents per carreteres de Mallorca