política

L’Estat qüestiona ara la constitucionalitat de l’article que contempla l’ampliació dels hotels fins a un 10%


La polèmica sobre l’ampliació dels hotels arran del decret de reactivació econòmica que aquesta setmana va aprovar el Parlament com a llei no ha acabat. I això perquè l’Estat qüestiona ara la constitucionalitat de l’article que contempla tant l’ampliació dels hotels fins a un 10 % com el creixement d’edificacions fora d’ordenació urbanística. Avui els butlletins oficials tant de l’Estat com de les Illes Balears publiquen un acord bilateral que els emplaça a una reunió per resoldre les discrepàncies sobre la constitucionalitat, no només d’aquest punt sinó d’11 articles més del decret.

El Govern interpreta que el decret de mesures econòmiques s’ha convertit en llei i que durant la tramitació parlamentària aquestes discrepàncies sobre la constitucionalitat s’han resolt. Però, per exemple, l’article que permet l’ampliació dels hotels, sobre el qual l’Estat expressa els seus dubtes, no s’ha modificat substancialment.
Més per Menorca és l’unic partit de tot el Parlament que va votar en contra d’aquest article i, per tant, el seu portaveu, Josep Castells, confia que l’Estat es posi ara de part seva.

Fonts jurídiques consultades per IB3 Ràdio indiquen que, tot i que el decret hagi esdevingut llei, la seva vigència ja ha generat situacions de dret la constitucionalitat de les quals ha d’analitzar-se, si és voluntat de l’Estat. En cas que així ho decideixi la Comissió Bilateral, el Govern haurà de presentar al Parlament les modificacions de la llei que siguin oportunes per corregir-ho.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Riera afirma que cobra el plus de residència de manera legal

L'Oficina Anticorrupció va denunciar-ne el cobrament irregular

El PP reclama 15 milions d’euros dels pressupostos de l’Estat per a Campos, Santanyí i Ses Salines

Els populars han registrat esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat de 2021

El pacte d’esquerres aprova els pressuposts de Palma per al 2021

Els partits del govern han rebutjat totes les esmenes de l'oposició, que els acusa de manca de diàleg

Ciutadans registra 116 esmenes als pressupostos de la comunitat autònoma per al 2021

La formació taronja reclama al Govern que s'estrenyi el cinturó per afavorir els més perjudicats per la pandèmia